A VMware disztribútora lett az Avnet Kft.

Kovács Attila, 2009. szeptember 8. 16:41

Ma sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az Avnet magyarországi leányvállalata a további fejlődés érdekében hivatalos disztribútori megállapodást kötött a desktoptól az adatközpontokig terjedő virtualizációs szoftver megoldások vezető amerikai gyártójával, a VMware céggel.

Többek között elhangzott: a válságra adott válaszként az Avnet hazánkban is új megoldásokkal kívánja bővíteni termékportfolióját és a képviselt gyártóinak körét.
Ennek érdekében itthon is disztribúciós megállapodást kötött a VMware-rel, mely szerint Magyarországon hivatalos nagykereskedőként forgalmazhatja a cég megoldásait, illetve értékesítési, műszaki, marketing, pénzügyi és oktatási támogatást is nyújt a VMware viszonteladók számára. A megállapodás illeszkedik az Avnet Technology Solutions Kft. hosszú távú üzleti stratégiájába, mely célja a széles, egymást kiegészítő termékportfólió kialakítása hozzáadott értékű disztribúcióval. Az Avnet ezzel a megállapodással szoftver-hardver „csomagokat” tud ajánlani vevőinek, a meglévő IBM, Sun, EMC szerverekhez, storage-okhoz, így egy cégtől tudják a viszonteladók megvásárolni a teljes virtualizációs megoldásokat, mentési rendszereket. A VMware nemzetközi tulajdonosa az EMC, mellyel disztribúciós szerződés alapján évek óta együttműködik nagykereskedőként az Avnet.

Bartha Péter, az Avnet Kft. ügyvezetője nagy lehetőséget lát a virtualizációban, hiszen mindenütt költségcsökkenéssel, energia-megtakarítással jár együtt a bevezetése, és ügyfeleik célja ez lesz a jövőben, sőt már most is az.

Az amerikai központú Avnet Technology Solutions a világ egyik legnagyobb B2B hardver- és szoftverdisztribútora. Az Avnet 73 országban nyújt értéknövelt számítástechnikai szolgáltatásokat több mint százezer üzleti partnere és viszonteladója részére. Éves árbevétele 2008-ban elérte a 17,95 milliárd USD-t, munkatársainak száma 13 ezer fő. Európában a cég irodákkal rendelkezik többek között Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Olaszországban, Lengyelországban, Svájcban, Romániában, Törökországban, az Egyesült Királyságban és Magyarországon.

A mai budapesti Avnet sajtótájékoztatón elhangzott további fontosabb információk a következők. Az Avnet disztribútorként különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k)VMWare tárgyú segítését, nagyker szolgáltatásait kívánja megoldani. A disztribútor jelenleg 18 országban van jelen. A most júliusban zárult 2008-as pénzügyi évben 10 milliárd forintos árbevétel realizált cég a disztribúción kívül pénzügyi  szolgáltatással is jelen van a hazai piacon. Az új szoftvertermék minél szélesebb körű bevezetése mellett épül az Avnet új viszonteladói hálózata, a kft. a virtualizációs szoftverek eladásához több területen is új partnereket kíván bevonni Magyarországon.

Kulcsszavak: Avnet VMware +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sürgősen el kell kezdeni a jövő villamos hálózatainak kialakítását

Az elavult infrastruktúra hátráltatja az energiaátmenetet, ezért a villamos hálózatok digitális megoldásokra épülő korszerűsítését sürgetik a Schneider Electric szakértői. A vállalat a múlt héten, Párizsban megrendezett Enlit Europe 2023 konferencián több olyan megoldást is bemutatott, amelyek támogatják a hálózatok hatékony, a fenntarthatóság jegyében megvalósuló fejlesztését. 

2023. december 6. 09:55

A technológia és az energiahatékonyság új lehetőségeket teremt az öregedő épületek számára

A pandémia utáni időszak hatásai, a magas inflációs környezet, a növekvő energiaárak és a geopolitika turbulenciák igencsak megfeküdték a befektetők gyomrát. Éves összehasonlításban 65%-os visszaesés tapasztalható a CEE-6 régió irodapiacát érintő befektetésekben – állapítja meg a Colliers "ExCEEding Borders 2023/2024: a technológia mint megoldás a CEE régió öregedő irodakínálatára” címmel megjelent piaci jelentése. 

2023. december 5. 16:11

Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

A Lenovo nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját a vállalat üllői gyártóüzemébe helyezte át a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás érdekében. A központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy a Lenovo ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül. 

2023. december 5. 11:29

Adatközpont-üzemeltetők digitális átállását gyorsítja fel az Eaton legújabb megoldása

A mesterséges intelligencia (MI), a felhőalapú számítástechnika, a virtualizáció és az energetikai átállás térnyerése révén egyre fontosabb az adatközpont-üzemeltetők számára, hogy hatékonyan gazdálkodjanak az eszközeikkel és az erőforrásokkal. Az Eaton intelligens energiagazdálkodási vállalat a rendelkezésre állás további növelésére, a teljesítmény optimalizálására és a fenntarthatóság fokozására tervezett új digitális megoldások portfóliójával támogatja az adatközpontok üzemeltetőit a digitális átállás felgyorsításában.

2023. december 4. 14:30

Conit és az ABB innovatív kabinokat fejleszt ki tengerjáró luxushajókhoz

A Conit vezető szerepet tölt be a tengerhajózási szektorban alkalmazott technológiai rendszerek terén. A több mint 100 hajón végzett rendszertelepítések során szerzett, széles körű tapasztalatának köszönhetően a Conit a villamos és elektronikai biztonsági rendszerek tervezésének és kivitelezésének, valamint a hajókon telepített, integrált villamos felügyeleti rendszereknek a szakértője.

2023. december 4. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27