Számítógépes bűnözés elleni ügyosztályt hoztak létre Ukrajnában

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 14. 08:40

Számítógépes bűnözés elleni ügyosztályt hozott létre az ukrán belügyminisztérium, amely a nemzetközi cyberbűnözés ellen is felveszi a küzdelmet.

Az új ügyosztályt a minisztérium emberkereskedelem elleni főosztályán belül alakították meg. A részleg feladata lesz a számítógépes bűnözés leküzdésére irányuló állami politika alakítása és megvalósítása, módszertani ajánlások kidolgozása az ilyen jellegű bűncselekmények visszaszorítására adta hírül pénteken a korrespondent.net ukrán hírportál.

 A jelentés szerint az ügyosztály szervezi majd a nemzetközi együttműködést a számítógépes bűnözés elleni küzdelemben, jogszabály-módosításokat dolgoz ki és kezdeményez a kérdéskört illetően. A feladata lesz továbbá a fejlett technológiákat és telekommunikációs rendszereket alkalmazó belföldi és nemzetközi számítógépes bűnözői csoportok felderítése, tevékenységük dokumentálása.

 A hírportál korábban arról írt, hogy Ukrajnából komoly veszély fenyegeti a világ cybertereit, az ukrán hekkereket (számítógépkalózokat) nemzetközileg a legveszélyesebb számítógépes bűnözők között tartják számon.

Kulcsszavak: hacker security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás