Számítógépes bűnözés elleni ügyosztályt hoztak létre Ukrajnában

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 14. 08:40

Számítógépes bűnözés elleni ügyosztályt hozott létre az ukrán belügyminisztérium, amely a nemzetközi cyberbűnözés ellen is felveszi a küzdelmet.

Az új ügyosztályt a minisztérium emberkereskedelem elleni főosztályán belül alakították meg. A részleg feladata lesz a számítógépes bűnözés leküzdésére irányuló állami politika alakítása és megvalósítása, módszertani ajánlások kidolgozása az ilyen jellegű bűncselekmények visszaszorítására adta hírül pénteken a korrespondent.net ukrán hírportál.

 A jelentés szerint az ügyosztály szervezi majd a nemzetközi együttműködést a számítógépes bűnözés elleni küzdelemben, jogszabály-módosításokat dolgoz ki és kezdeményez a kérdéskört illetően. A feladata lesz továbbá a fejlett technológiákat és telekommunikációs rendszereket alkalmazó belföldi és nemzetközi számítógépes bűnözői csoportok felderítése, tevékenységük dokumentálása.

 A hírportál korábban arról írt, hogy Ukrajnából komoly veszély fenyegeti a világ cybertereit, az ukrán hekkereket (számítógépkalózokat) nemzetközileg a legveszélyesebb számítógépes bűnözők között tartják számon.

Kulcsszavak: hacker security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem az online oktatási időszakban

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint a Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciumvezetője fontosnak tartja a gyerekek online biztonságát, így a koronavírus okozta megváltozott körülmények miatt otthoni oktatásban részt vevő gyerekek online biztonságát. Éppen ezért a gyermekek vonatkozásában a korábban sokszor emlegetett adatvédelem kérdése újra terítékre kerül, sőt mi több, a távoktatás miatt a gyermekekre vonatkozó adatvédelem még fontosabb, mint korábban. 

2020. április 4. 09:31

A HP egyedülálló innovációkkal emeli új szintre a kiberbiztonságot

A HP bemutatja továbbfejlesztett biztonsági megoldásait, amelyek teljeskörű védelmet nyújtanak a vállalkozások és távoli munkát végzők számára. A vállalat legújabb termékei közé tartozik a HP Pro Security Edition, a HP Proactive Security és a HP Sure Click Enterprise. A HP a járvány miatt otthonról dolgozó munkavállalók adatainak védelmére ingyenesen elérhetővé teszi a Sure Click Pro védelmi szolgáltatást. 

2020. április 3. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás