Öngyilkossági hullám a France Télécom-nál

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 14. 14:55

Az elmúlt másfél évben 20-nál is több France Télécom alkalmazott oltotta ki önkezével saját életét, ezért a francia kormány felszólította a vállalatot, hogy tegyen valamit a jövőbeni öngyilkosságok megelőzése érdekében.

Érthetetlen, szinte már filmbeillő események zajlottak le az utóbbi 18 hónap során a francia távközlési társaságnál, hiszen a szakszervezet jelentése szerint ez idő alatt összesen 23 dolgozó vetett véget életének, legutóbb múlt pénteken ugrott ki a cég egyik irodaházának ablakából egy alkalmazott. Oliver Barberot, részlegvezető mély megrendülésének adott hangot az eset kapcsán, de magyarázattal nem szolgált. A szakszervezetek azt gyanítják, hogy a vállalati légkörben eluralkodott létbizonytalanság okolható a tragédiákért. A telekommunikációs konszern az utóbbi pár évben 22 ezer embert tett az utcára, 7 ezer személyt pedig áthelyezett.
Xavier Darcos, munkaügyi miniszter a holnapi nap folyamán találkozni fog a vállalat első emberével, Didier Lombarddal, hogy megvitassák a drámai eseményeket és megállapodjanak egy hatékony megelőző stratégia kidolgozásában.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59