Brüsszel bizonyítékokkal támasztotta alá az Intelre kivetett versenyjogi bírságot

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 22. 08:55

Brüsszel az Intel ügyfeleitől származó bizonyítékokkal támasztotta alá az amerikai félvezető áramkör gyártó óriáscégre a legnagyobb riválisa, az AMD jogtalan piaci kiszorítása miatt még májusban kivetett rekord összegű, 1,06 milliárd eurós (1,6 milliárd dollár) bírság jogosságát.

Májusi döntése indoklásában az Európai Bizottság azt állította, hogy AMD áramköreire épülő termékterveik törlésére vagy azok elhalasztására fizette le az Intel egyes ügyfeleit, illetve illegális árengedményekkel ösztönözte őket Intel termékek használatára, valamint kizárólagosan Intel áramköröket tartalmazó számítógépek készleten tartására fizetett le egy nagykereskedő céget.

 Az Intel fellebbezésében "túlzott mértékűnek" tartotta a kivetett bírságot, valamint arra hivatkozott, hogy a Bizottság nem mutatott be bizonyítékot arra, hogy tevékenységével megkárosította volna a fogyasztókat, illetve hátrányt okozott volna versenytársainak.

 Az EU-bizottság az Intel ügyfeleitől, a Dell, Hewlett-Packard Co, NEC Corp, Lenovo és Media Saturn Holding cégektől származó belső dokumentumokkal, valamint az általuk tett nyilatkozatokkal támasztotta alá állítását, hogy az Intel két területen is illegális gyakorlatot folytatott.
 

Kulcsszavak: Intel +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51