Huszonötmilliárdot költ az AH a digitális sugárzásra

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 28. 08:40

Az Antenna Hungária csoport (AH) több mint 25 milliárd forintot fordít a digitális földfelszíni műsorszóró hálózatok kiépítésére - mondta Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a digitális adás most a lakosság 60 százaléka számára érhető el, ez az arány az év végére 88 százalékra, 2011-re 96 százalékra nő.

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy az analóg földfelszíni adást, az unió stratégiájának megfelelően, 2012 elején Magyarországon is lekapcsolják.

Az elérhető szabadon fogható tv-csatornák száma most hét, köztük van az RTL Klub, a TV2, az M1 és az M2, valamint a Duna Tv. Ezen túlmenően három rádiót is hallgathatnak digitálisan az emberek, illetve két fizetős tv-csatornát is nézhetnek.

Jean-Francois Fenech elmondta, a cél az, hogy minél hamarabb, minél több magyar és nemzetközi, ingyenes és fizetős csatornával bővítsék kínálatukat. Hozzátette, a tárgyalások már folynak, ám a potenciális partnereket nem nevezte meg.

Kérdésekre válaszolva a vezérigazgató elmondta, reméli, hogy a következő hónapokban legalább egy-két ingyenes csatornát fel tudnak venni kínálatukba.

Az AH digitális műsorszórásának, a MinDig TV adásainak dekódolását lehetővé tevő berendezést, a set top boxot a német anyavállalat tulajdonában lévő TechniSat Digital Hungary Abasáron is gyártja, több mint 20 alkalmazottal, illetve forgalmazza egy értékesítési csapattal.

Az eseményen bejelentették, hogy az adások nézéséhez szükséges földi televíziós dekódert az AH, a gyártó, a Credigen Bank és a BestByte disztribútor vállalat együttműködése révén hitelre, akár önrész nélkül is meg lehet vásárolni.

Kulcsszavak: Antenna Hungária

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Yettel: Tudatos utazási tippek

Elfogyott a mobilnetünk, lemerült a készülék vagy éppen a vízállósági teszten bukott el a mobilunk? Az okostelefonok korában már nem kérdés, hogy a mobilunk egyszerre az utazási irodánk, a beszállókártyánk, a fényképezőgépünk, a térképünk és a tudakozónk. 

2022. július 1. 09:55

A neves divatfotós örökítette meg a HONOR Magic4 Pro szépségét

A HONOR globális technológiai márka Nima Benatival, a tehetséges olasz, évek óta haute couture divatfotózással foglalkozó művésszel dolgozott együtt, hogy egy új oldaláról mutassák meg az egész világnak a HONOR Magic4 Pro készüléket. A HONOR a 2022-es Mobile World Congress-en mutatta be vadonatúj prémium termékcsaládját, élén a zászlóshajó HONOR Magic4 Pro-val.

2022. június 30. 17:00

Bővül a Nokia G-szériája

Újabb készülékkel bővíti a G-szériát a HMD Global, a Nokia telefonok gyártója. A Nokia G11 Plus a már megszokott, tartós kialakítással, 3 éven át érkező frissítésekkel, Android 12-es rendszerrel és háromnapos akkumulátor-üzemidővel könnyíti meg a hétköznapokat.

2022. június 29. 12:40

Vizsgálják az 5G-hálózatok elektromágneses sugárzását

Közös tesztmérésekkel vizsgálják az 5G-hálózatokból eredő elektormágneses sugárzást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei. A Nemzetközi Sugárvédelmi Szövetség (IRPA) kétévente megrendezett konferenciáján a két szervezet közös mintamérési projektjét is bemutatták június 4-én a Kongresszusi Központban. 

2022. június 28. 17:14

Varázsolj profi képeket az okostelefonoddal!

Az okostelefonok azon túl, hogy összekapcsolják az embereket, a fényképezés népszerűsítésével is hozzájárultak mindennapjaink megváltoztatásához. Bár még nem érték el a professzionális fényképezőgépek teljesítményét, az okostelefonos fényképezőgépek a megjelenésük óta rengeteget fejlődtek. Azáltal, hogy a fotózás könnyen elérhetővé vált, sokan már nemcsak egyszerűen befogadóként tekintenek magukra, hanem felfedezték a bennük rejlő alkotói ambíciókat is. Ez a szenvedély pedig arra ösztönzi őket, hogy folyamatosan fejlesszék képességeiket.

2022. június 27. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24