Mégiscsak kapható lesz a Razr újabb reinkarnációja

Milkovits Gábor, 2009. október 3. 17:32

A Motorola a korábbi hírekkel ellentétben mégiscsak piacra dobja a korábbi sikeres Razr mobiltelefon formatervét továbbvivő V13-at, egyelőre csak a tengerentúlon.

Nem a V13 az első kísérlet az eredeti Razr sikerének megismétlésére, elég, ha arra gondolunk, hogy az eleve népes Razr-famíliát követően a Motorola teljes Razr-jellegű termékcsaládokat jelentetett meg KRZR, SLVR és RIZR elnevezésekkel. Ezek azonban már korántsem bizonyultak akkora slágernek, mint az eredeti termék, az azóta súlyos válságba került Motorola pedig határozottan és szándékosan új úton készül járni – legalábbis ezt látszik bizonyítani a  Cliq okostelefon és a messze tekintő Android tervek.

A V13 körül azért érződik némi bizonytalanság: a Ruby kódnéven futó modellt ugyanis előbb törölték a tervezett készülékek közül, most azonban a Bluetooth SIG szervezet bejelentett jóváhagyásából kiderült, hogy mégiscsak eljut majd a vásárlókhoz. Az egyelőre Amerikába szánt készülék 2,2” QVGA belső kijelzővel és 2” szintén QVGA külső érintőkijelzővel, CDMA/EV-DO mobilhálózati kapcsolatokkal, 5 megapixeles autofókuszos kamerával, valamint Bluietooth-al lesz ellátva. A Motorola egyelőre nem erősítette meg a forgalmazás tényét.

Kulcsszavak: Motorola mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagygombos okostelefon az idősebb korosztálynak

Új, az idősebb korosztálynak ajánlott telefont mutatott be az EVOLVEO. Az Easyphone AD könnyen kezelhető, nagygombos, érintőképernyős telefon, amely ötvözi a hagyományos és okostelefonok legjobb tulajdonságait.

2019. december 9. 11:20

A Tettek hálózatán biztonságban tudhatod azokat, akik igazán fontosak

A Telekom portfóliója új IoT (Internet of Things – a dolgok internete) megoldásokkal bővül, amelyek speciális, kedvező díjcsomagokat és ezekhez tartozó eszközöket tartalmaznak. A Gyerek okosóra megoldás, a Kisállat Radar megoldás, valamint Táska Radar megoldás biztosítják, hogy a Telekom ügyfelek távolról is láthassák hozzátartozóik útját, kapcsolatba léphessenek velük, valamint követhessék házi kedvencük csatangolásait, vagy akár értékeik földrajzi pozícióját. 

2019. december 8. 12:05

Fenntarthatósági okokból felére csökken a Vodafone SIM kártyák mérete

Hitelkártya méretű SIM kártya-tartóit fele akkora formátumra cseréli a Vodafone. Az intézkedéssel 50%-kal csökkenti a SIM kártyák előállításához felhasznált műanyag mennyiségét. Az újítás része annak a hosszú távú stratégiának, amely a nem alapvető műanyagok felhasználását igyekszik minimalizálni a vállalaton belül. 

2019. december 7. 12:25

NMHH mobilpiaci jelentés

A mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mennyiségi mutatóinak alakulását bemutató új, 2019 első félévének adatait is magába foglaló mobilpiaci jelentését tette közzé ma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A dokumentumból kitűnik, hogy a legtöbb trend folytatódott. Tovább erősödött a 4G: fél év alatt csaknem 4 százalékponttal nőtt a mobilinternetre 4G-n keresztül csatlakozott SIM-kártyák aránya és 5 százalékponttal az ilyen hálózaton bonyolított hívásforgalom. Ugyanakkor megtorpant az SMS-küldés népszerűsége.

2019. december 6. 18:33

Már bérletet is lehet vásárolni a MÁV mobilalkalmazás segítségével

A MÁV-START újabb fejlesztésének köszönhetően a menetjegyeken kívül már bérletet is lehet váltani a MÁV applikáción keresztül. Az új funkció kezdetben azok számára lesz elérhető, akiknek Android operációs rendszert futtat okoseszköze; az iOS-t használók pedig várhatóan február 15-től vehetik igénybe az új szolgáltatást.

2019. december 6. 11:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás