Az Intel után az AMD is jobban szerepelt a vártnál

Milkovits Gábor, 2009. október 18. 09:56

A harmadik negyedévben nemcsak az Intel, hanem a versenytárs AMD üzleti eredménye is felülmúlta az elemzők várakozásait, habár egyelőre mindkét csipgyártó veszteséget termelt.

Az AMD 128 millió dolláros vesztesége az egy évvel ezelőtti 134 milliónak is alatta maradt, papírokra vetítve pedig a mostani 22 cent alig több mint a fele az elemzők által prognosztizált 42 centes veszteségnek. A társaság összforgalma a három hónap során elérte az 1,4 milliárd dollárt, ami ugyan 22 százalékos visszaesés 2008 azonos időszakához viszonyítva, azonban az idei második negyedévhez képest 18 százalékos növekedést jelent. Az elemzők ráadásul itt is kevesebbet, csupán 1,3 milliárd dollárt jósoltak. Dirk Meyer, az AMD elnök-vezérigazgatója a javulást elsősorban a kínai noteszgép-piac felfutásának tudja be. Meyer hozzátette, hogy a közeljövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek az olcsóbb, vékony, kisméretű noteszgépekre, amelyek szerinte versenyképesebb áron lesznek majd kaphatók, mint az Intel CPU-ival szerelt hasonló termékek.

Az AMD részesedése a CPU-piacon a második negyedévben 11,9 százalék volt. Ezt szeretnék tovább növelni a 45 nanométeres technológiára történő átállással az idén, míg 2010 második felében megjelenhetnek az integrált grafikus funkciót tartalmazó, 32 nm-es Fusion lapkák is.

Kulcsszavak: +céginfo AMD

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39