Az Intel után az AMD is jobban szerepelt a vártnál

Milkovits Gábor, 2009. október 18. 09:56

A harmadik negyedévben nemcsak az Intel, hanem a versenytárs AMD üzleti eredménye is felülmúlta az elemzők várakozásait, habár egyelőre mindkét csipgyártó veszteséget termelt.

Az AMD 128 millió dolláros vesztesége az egy évvel ezelőtti 134 milliónak is alatta maradt, papírokra vetítve pedig a mostani 22 cent alig több mint a fele az elemzők által prognosztizált 42 centes veszteségnek. A társaság összforgalma a három hónap során elérte az 1,4 milliárd dollárt, ami ugyan 22 százalékos visszaesés 2008 azonos időszakához viszonyítva, azonban az idei második negyedévhez képest 18 százalékos növekedést jelent. Az elemzők ráadásul itt is kevesebbet, csupán 1,3 milliárd dollárt jósoltak. Dirk Meyer, az AMD elnök-vezérigazgatója a javulást elsősorban a kínai noteszgép-piac felfutásának tudja be. Meyer hozzátette, hogy a közeljövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek az olcsóbb, vékony, kisméretű noteszgépekre, amelyek szerinte versenyképesebb áron lesznek majd kaphatók, mint az Intel CPU-ival szerelt hasonló termékek.

Az AMD részesedése a CPU-piacon a második negyedévben 11,9 százalék volt. Ezt szeretnék tovább növelni a 45 nanométeres technológiára történő átállással az idén, míg 2010 második felében megjelenhetnek az integrált grafikus funkciót tartalmazó, 32 nm-es Fusion lapkák is.

Kulcsszavak: +céginfo AMD

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Újra a Bosch a legsportosabb hazai cég

Sportban is első a Bosch: a vállalat idén negyedszer állt a dobogó legfelső fokára a BSI (Budapest Sportiroda) által meghirdetett, kifejezetten cégeket, vállalatokat, intézményeket és munkahelyi közösségeket célzó „Fut a cég” országos megmérettetésén. A Robert Bosch Kft. és a Bosch Rexroth Kft. csapata 2022-ben összesen 11 500 kilométert futott, 4260 kilométert kerékpározott és 700 kilométert úszott az abszolút első helyezésért. 

2023. március 24. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48