E-Magyarország, e-kormányzat: számvetés és jövőkép

forrás Prim Online, 2009. október 20. 09:15

Nyolcadik alkalommal, ismét Siófokon lesz az ország legnagyobb részvételű párbeszéde társadalmunk és gazdaságunk jövőjéért, az információs, tudás alapú társadalommá válás érdekében.

Idén is elsősorban a kormányzat képviselői beszámolóját vitatják meg az érintettek (az üzleti szektor, az önkormányzatok, a közigazgatás, a térségi szakemberek, a szakmai szervezetek), hogy értékeljék az eltelt egy esztendőben végzett munkájukat. Ezt követően véleményükkel, problémafelvetéseikkel és javaslataikkal segítik a kormányzat döntéshozóit olyan döntések meghozatalában, amely társadalmunk és gazdaságunk minden szereplője érdekeire tekintettel vannak, miközben országunk fejlődését felgyorsító hatást gyakorolnak.

A konferencia első napján Baja Ferenc, infokommunikációért felelős kormánybiztos beszámol arról, hogy az elmúlt egy évben milyen fejlődésen ment át az információs társadalom építése és a kormányzat elektronizálódása. A konferencián nem csak a kormány fejlesztési elképzeléseiről hallhatunk, hanem a parlamenti pártok szakértőiről is megtudhatjuk, mit tennének másként, ha a jövő évi választásokon irányítási pozícióba jutnának. A második napon Varga Zoltán miniszter tart előadást az önkormányzatok aktuális problémáinak megoldásairól. A miniszter beszámolója után az érintettek is kifejthetik véleményüket, megfogalmazzák javaslataikat a szektor fejlődése érdekében. Első kézből hallhatnak a területfejlesztés, a vidékfejlesztés stratégiáiról, lehetőségeiről és kedvezményes forrásairól. A költségvetés korlátairól és a benne rejlő tartalékokról Oszkó Péter pénzügyminiszter tart előadást. Dialógusokon lehet még résztvenni, amelynek témái az információs társadalom fejlődése felgyorsulásának tényei, valamint a hírközlés, a távközlés szerepe az információs gazdaság fejlődésének felgyorsításában.

Az előadók, szereplők közül néhányan: Stumpf István (Századvég Alapítvány), Drajkó László (Microsoft), Lazarovits Márk (Synergon), Molnár Gyula (TÖOSZ), Szita Károly (Kaposvár/polgármestere), Papp István (Magyar Telekom), Kovács Kálmán (SZDSZ), Márfai Péter (MSZP), Molnár Béla (KDNP), Oláh István György (Kopint-Datorg), Herczog Edit (EU-Parlament), Papp Imre (IRM), Pettkó András (országgyűlési képviselő), Keresztesi János (IVSZ), Paszternák Tímea (NFÜ), Neupor Zsolt (VKSZI), Kónya László (ICT Systems), Debreczeni Győző (MEH), Téglássy Orsolya (MEH), Kópiás Bence (MEH), Papp Péter (Kancellár.hu), Farkas Ferenc (Geoview Systems) és még sokan mások.

Időpont: 2009. november 19-20.
Helyszín: Siófok, Hotel Azúr


Részletes program – napi frissítéssel, információk és regisztráció – a www.piacesprofit.hu és a www.e-magyarorszag.hu oldalakon!

Regisztrációról felvilágosítás: Huszka Enikő: telefon: (1)239-8401, e-mail: emagyar2009@piacesprofit.hu

Konferencia igazgató:dr.Tungli Márta: telefon: (1) 239-9597, email:mtungli@piacesprofit.hu
fax: (1) 239-9595

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világcsúcs és két arany: tarolt a Széchenyi-egyetem csapata

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve. Az eredmény egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

2023. május 29. 13:38

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Pénz, de honnan? 2023 – Kkv-mentő támogatások

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Hitel Max+ programot!
Az agrárium már ősszel hozzájuthat az EU-pályázati forrásokhoz!
Májustól több mint tízezer kisvállalkozásnak csökken felére a rezsije!
Regionális roadshow Budapest és Pest Vármegye kkv-döntéshozóinak

2023. május 28. 17:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01