Elérhető Nvidia kártyák Windows 7-hez és HD mozizáshoz

Kiss Ádám Zoltán, 2009. október 24. 08:13

A Windows 7 várhatóan gyorsan terjedő grafikai felhasználói felületére és a HD formátum előretörésére reagált a gyártó a GeForce 210 és GT 220-as kártyákkal.

Az első DX10.1-es Nvidia VGA 40 nanométeres csíkszélességű gyártási technológiával, és olyan gyártók támogatásával érkezik, mint a Zotac, Asus, Gigabyte, MSI, BFG, vagy épen az EVGA. Nem erőművekről van szó, de ha fotókat szeretnénk nézegetni, moziznánk egyet, kicsit játszanánk is, vagy egyszerűen szeretnénk a Windows 7-et futtatni a régi PC-n, akkor lehet, hogy az Nvidia GeForce 210-es vagy 220-as kártyákra van szükségünk. A Windows 7 vonzereje éppen abban van, hogy elfut egy öt-hat éves PC-n is, elég egy 1 GHz-es központi egység és 1 GB memória. A grafika terén a Windows 7 esetében az új, látványos design-hoz lehet hogy nem lesz elég a korábbi grafikus kártyánk. Ilyenkor azonban nem kell a legdrágább grafikus chip a jobb látványért. Az Nvidia GF 210 GPU-val szerelt kártyák bőven megfelelnek a fenti célokra, azaz egy általános célú felhasználásra. Gyorsabban jelennek meg a weboldalak, szebbek lesznek a fotók és tisztább a mozi. Felgyorsul a filmek konvertálása, az iPodra percek alatt kitehetjük a házimozit, vagy belevághatunk egy eddig reménytelennek tűnő HD DVD elkészítésébe is. A legtöbb otthoni gépben van megfelelő processzor a Bluray filmek lejátszására, de a régi grafikus kártyákkal ez még lehetetlen volt. A 210-es már képes a HD mozifilmek megjelenítésére egy modern CPU-val karöltve, akár a Bluray-re is. A Microsoft az Nvidiával karöltve dolgozott az új operációs rendszer kialakításában. Így a Windows 7 által hozott új funkciók és megoldások a GeForce 210-es GPU-kkal is élvezhetők. Ha kedvet kaptunk és egy kicsit több teljesítmény kell, gyorsabb megjelenítés a játékok során, akkor a GT 220 grafikus motor a következő szint. A modern 3D-s játékok a grafikus motoroktól többet igényelnek, melyet a GT 220-as 48 feldolgozó egysége kis szerencsével már képes kiszolgálni. Olyan népszerű játékokkal is játszhatunk, mint a World of Worcraft, a Spore, a Sims3, a Left 4 Dead vagy a Fallout3, melyek a Windows 7 alatt is gond nélkül futnak.

 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új switchekkel pörög fel a megfigyelési piac

A biztonsági kamera technológiák fejlődését követően a PoE switchek is fontos szerepet játszanak a megfigyelő rendszerek telepítésében. A switch kialakítás területén piacvezető Zyxel kifejezetten erre az igényre válaszolva alkotta meg a GS1350 PoW switch sorozatát. A portok változatos számának és a magas teljesítmény tartaléknak köszönhetően eszközeikkel akár úgy is könnyedén működtethetők a biztonsági kamera hálózatok, hogy egyszerre minden port csatlakoztatva van.

2023. június 8. 18:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39