Ötven százalékos bevételnövekedést vár a Navigator az IT-piacról

MTI Sajtóadatbank, 2009. október 26. 09:12

Az informatikai erőforráskihelyezzésel, outsourcinggal foglalkozó Navigator Informatika Zrt. az első félévben 1,1 milliárd forint bevételre tett szert, az év egészében pedig a tavalyi 2 milliárd forint után 3 milliárd forint bevétel elérése a vállalat célja.

A cég szerint terveiket az is megalapozza, hogy a vállalat szakemberei jelenleg is több mint 200 millió forint értékű potenciális üzletről tárgyalnak partnereikkel. A társaság az utolsó negyedévben főleg a kis- és közepes méretű vállalatokat célozza meg új szolgáltatásaival, s az innen várt plusz bevételekkel akarja elérni az idén az 50 százalékos növekedést.

 A cég közleménye szerint reménykeltő, hogy 2009 első nyolc hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához képest több mint ötven százalékkal több cég érdeklődött náluk az informatikai outsourcing, és a számítógép-mentes irodai megoldások iránt.

 A Navigator szerint az IT-outsourcing piacon hamarosan bekövetkező technológiai átalakulás legnagyobb nyertesei a kis- és közepes méretű vállalatok lehetnek, hiszen ennek révén ezek a vállalkozások is nagyokhoz hasonló hatékonyságjavulást érhetnek el.

 A Navigator várakozásait alátámasztják a Gartner és az IDC piaci elemző cégek is: felmérésükből kiderül, hogy a válság hatására jelentősen megnőtt az outsourcing iránti kereslet a magyar vállalatok körében. A szakértők szerint ez főként annak köszönhető, hogy a nagyvállalatok mellett már a kis-és közepes méretű vállalatok is folyamatosan felülvizsgálják kiadásaikat, keresik a kis beruházást igénylő, gyorsan megtérülő megoldásokat és egyre inkább reális alternatívát látnak az IT-outsourcingban.

Kulcsszavak: Navigator +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás