A Nokia megszünteti az N-Gage játékszolgáltatást

Mészáros Péter, 2009. október 31. 08:36

A Nokia bejelentette, hogy nem fognak új játékprogramokat kiadni az N-Gage mobiltelefonos játékplatformhoz, maga a szolgáltatás pedig jövő szeptemberben végleg bezár.

A piacvezető mobiltelefon-gyártónak nem ez az első kudarca az N-Gage-el; a platformot először 2003-ban hozták létre egy kimondottan játékközpontú mobiltelefonhoz, a Nokia N-Gage-hez, azonban sem a készülék eredeti, sem javított verziója nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Tavaly aztán a társaság felújította a márkanevet: ezúttal egy több készüléken is futó játékplatform, illetve a hozzá kapcsolódó letöltő-oldal formájában. Az új N-Gage azonban továbbra is csupán megszállott játékrajongók szűk körét tudta megnyerni magának, hiába vonzott a Nokia neve olyan fejlesztőket, mint az Electronic Arts, a Gameloft, a Glu Mobile és a Digital Chocolate. Pedig a Nokia átfogó Ovi online szolgáltatáscsomagja egyik oszlopának szánta az N-Gage portált, a zeneletöltő oldal mellett.

A finn mobilcég a jövőben azért továbbra is kínál majd új játékprogramokat mobiltelefonjaihoz, ezek azonban közvetlenül az Ovi oldalról lesznek majd letölthetők, és nyilván nem lesznek sokkal kifinomultabbak az átlagos mobiltelefonos játékoknál. Elemzők szerint a Nokia ezúttal időben levonta a tanulságot és a jövőben inkább olyan internet-alapú szolgáltatásokra érdemes koncentrálnia, mint a mobil-fizetés, a helyhez kapcsolódó szolgáltatások, valamint a mobil email.
 

Kulcsszavak: Nokia játék mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48