A Nokia megszünteti az N-Gage játékszolgáltatást

Mészáros Péter, 2009. október 31. 08:36

A Nokia bejelentette, hogy nem fognak új játékprogramokat kiadni az N-Gage mobiltelefonos játékplatformhoz, maga a szolgáltatás pedig jövő szeptemberben végleg bezár.

A piacvezető mobiltelefon-gyártónak nem ez az első kudarca az N-Gage-el; a platformot először 2003-ban hozták létre egy kimondottan játékközpontú mobiltelefonhoz, a Nokia N-Gage-hez, azonban sem a készülék eredeti, sem javított verziója nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Tavaly aztán a társaság felújította a márkanevet: ezúttal egy több készüléken is futó játékplatform, illetve a hozzá kapcsolódó letöltő-oldal formájában. Az új N-Gage azonban továbbra is csupán megszállott játékrajongók szűk körét tudta megnyerni magának, hiába vonzott a Nokia neve olyan fejlesztőket, mint az Electronic Arts, a Gameloft, a Glu Mobile és a Digital Chocolate. Pedig a Nokia átfogó Ovi online szolgáltatáscsomagja egyik oszlopának szánta az N-Gage portált, a zeneletöltő oldal mellett.

A finn mobilcég a jövőben azért továbbra is kínál majd új játékprogramokat mobiltelefonjaihoz, ezek azonban közvetlenül az Ovi oldalról lesznek majd letölthetők, és nyilván nem lesznek sokkal kifinomultabbak az átlagos mobiltelefonos játékoknál. Elemzők szerint a Nokia ezúttal időben levonta a tanulságot és a jövőben inkább olyan internet-alapú szolgáltatásokra érdemes koncentrálnia, mint a mobil-fizetés, a helyhez kapcsolódó szolgáltatások, valamint a mobil email.
 

Kulcsszavak: Nokia játék mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05