Olympus EP-2, máris frissült a retró mikro-négyharmados

Kiss Ádám Zoltán, 2009. november 6. 07:21

A most kiadott gép elődje, az EP-1 megjelenésével és anyagválasztásával igazi újdonság volt a piacon, a gyártó most nem kis meglepetésre, máris frissítette a nyár közepén megjelent modellt.

Az EISA 2009/2010 “Év fényképezőgépe” díjat elnyerő, retró Olympus PEN új, E-P2 változata elektronikus kereső és más kiegészítő csatlakoztatásának lehetőségével bővült. A kreatív hajlamok kiélését két új Művészi szűrő és további, könnyen alkalmazható funkciók segítik. A feketébe burkolózott, gép megjelenése korántsem olyan előkelő, mint az elődjéé, vagy pláne a még exkluzívabb tesztpéldányoké. Tény azonban, hogy a 12.3 megapixel felbontású Live MOS szenzorral, TruePic V képfeldolgozó processzorral, és beépített képstabilizátorral (akár 4 FÉ lépés korrekcióval) rendelkező gép elődjénél használhatóbb lett. Ezek közül a legfontosabb: bővítmény csatlakozó az elektronikus kereső és külső mikrofon használatához, két új Művészi szűrő (Dioráma és Kereszthívás), i-Enhance funkció a színhűség érdekében, AF követés, külső diavetítés-vezérlés (a HDMI csatlakozón keresztül), és HD mozgóképfelvétel M-módban. A Live Control GUI (Élő Vezérlés kezelőfelület) nagymértékben leegyszerűsíti a legkülönfélébb funkciók használatát azok hatásának azonnali, valós idejű megjelenítésével – a 7.6cm/3.0” HyperCrystal LCD kijelzőn és az 1,440,000 képpont felbontású elektronikus keresőn egyaránt. Az új kiegészítők között két vadonatúj objektív is megjelenik, az M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 extra nagy látószögű zoom objektív, mely 2010 első felétől lesz kapható, és az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm F4.0-5.6 nagyteljesítményű tele zoom objektív, ami szintén csak szintén 2010 első felétől lesz elérhető, valamint az új színhez illő fekete bőrszíj és fekete bőrtok. Az EP-2 2010 januárjában jelenik meg a boltokban 949 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Az Olympus E-P2 főbb jellemzői:

 • Mikro-négyharmad szabvány
 • HDMI csatlakozó
 • Lineáris PCM hangrögzítés
 • Szintmérés
 • Nagysebességű USB 2.0 csatlakozó
 • Másodpercenként 3 kép rögzítése a sorozatfelvétel üzemmóddal (legfeljebb 10 RAW felvételkor)
 • ISO 100-6400
 • Automatikus expozíció és fehéregyensúly sorozat
 • Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer
 • Széles dinamikatartomány az erősen megvilágított részeken
 • RAW és JPEG formátum használata egyszerre
 • SD memóriakártya (SDHC kompatibilis) használata
 • Nagysebességű adatrögzítés és veszteségmentes RAW formátum alkalmazhatósága
 • 7.6cm/3.0” HyperCrystal LCD kijelző
 • AE/AF rögzítés
 • Automatikus színátmenet beállítás a beégett részek és a tömbszerű árnyékok elkerülése érdekében
 • Távirányítású zárkioldás az opcionális RM-UC1 távkioldó segítségével.
Kulcsszavak: Olympus kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

A Sony bejelentette legújabb ultraszéles látószögű zoomos vlogkameráját

A Sony bemutatja a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

2023. május 25. 15:42

A Nikon kiadja az agilis z 8 fényképezőgépet

A Nikon a nagy teljesítményű és agilis Z 8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatú, tükör nélküli fényképezőgépei kínálatát. A Z 9 számos funkciója mellett könnyű vázzal rendelkező, vadonatúj Z 8 elképesztő rugalmasságot biztosít a videókkal és állóképekkel is dolgozó hibrid alkotók számára, amellyel életre kelthetik elképzeléseiket.

2023. május 11. 11:23

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

2023. április 20. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39