Az IBM zürichi kutatólaboratóriuma ismét "kiváló elméket" keres

forrás Prim Online, 2009. november 8. 11:31

Harmadik alkalommal hirdeti meg Great Minds ösztöndíját az IBM. A regionális pályázat keretében a legjobb közép- és kelet-európai informatikus hallgatókat keresik egy 3-6 hónapos szakmai gyakorlatra a világ egyik legjobb IT kutatóközpontjába, az IBM zürichi laboratóriumába.

A Great Minds 2007-es indulása óta a zürichi labor összesen 10 diákot fogadott egy-egy 3-6 hónapos gyakornoki program keretében. A nemzetközi tehetségekből álló csapatba mindkét évben bekerült egy-egy magyar hallgató is: 2007-ben Szombath István, 2008-ban pedig Paljak Gergely, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egykori informatikus hallgatói.

Paljak Gergely, a Great Minds 2008-as magyar nyertese szerint ez az ösztöndíj egy egyedülálló szakmai lehetőség. "Nagyon inspiráló volt a kinti környezet, s ezt csak tovább fokozta a sokféle ember, kultúra és gondolkodásmód találkozása. Tetszett, hogy a gyakornoki program alatt is teljes értékű kollégaként tekintettek rám, s érdekesnek találták azokat a kutatásokat, amikben még itthon vettem részt a kiutazás előtt" - tette hozzá Paljak.

A zürichi IBM laboratórium Great Minds kezdeményezése a jövő nemzedék innovátorait szeretné elérni, a közép- és kelet-európai országok kiemelkedő kutató tehetségeiből merítve. Ezért a “Great Minds 2010”-re bármely közép-kelet-európai informatikus hallgató jelentkezhet, aki a beadás időpontjában nappali tagozatos mesterképzésben vesz részt.

A pályázat benyújtásához angol nyelvtudásra, angol nyelvű önéletrajzra és motivációs levélre, valamint egy szintén angol nyelvű oktatói vagy dékáni ajánlásra van szükség. Az IBM november 2. és december 9. között fogadja a jelentkezéseket.

Kulcsszavak: IBM oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Médiatanács elfogadta a közösségi rádióknak és tévéknek szóló négyszázmillió forintos üzemeltetési pályázatot

Négy fordulóban összesen négyszázmillió forintos támogatást nyújt majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának e heti ülésén megszavazott pályázat a közösségi médiaszolgáltatók jövő évi működésének és üzemeltetésének támogatására. A grémium emellett kilenc televízió és tizenegy rádió pályázatát nyilvánította nyertesnek a műszaki fejlesztési felhíváson. A testület hozzájárult a szombathelyi Mária Rádió Savaria és a budapesti Mária Rádió hálózatba kapcsolódásához. A tanács bírságokat rótt ki a támogatási szabályok megsértése és helytelen korhatár-besorolás miatt is.

2019. november 15. 16:08

Hódít az agilis módszertan az IT után az üzleti területeken is

A vállalatok többsége már ma is az informatikai fejlesztéseknél létrejött agilis módszertan szerint szervezi a munkát – állapította meg az IFUA Horváth & Partners német nyelvterületen végzett felmérése.

2019. november 15. 14:33

Országos Gazdaságinformatikai Konferencia 2019

A 16. Országos Gazdaságinformatikai Konferencia idei előadásainak jelentős része a Fintech és mesterséges intelligencia témakörével foglalkozott. Kutatások szerint jövőre az okos városok száma világszerte eléri a 600-at, az International Data Corporation (IDC) előrejelzése alapján pedig 2022-re a világ GDP-jének több mint 60 százaléka digitális jövedelem lesz. Mindez azt jelenti, hogy újra kell tervezni a meglévő üzleti és közigazgatási modelleket. A Milton Friedman Egyetemen megrendezett szakmai fórum résztvevői magyar és nemzetközi (ír és japán) szakemberek voltak.

2019. november 15. 12:59

A Fujitsu „Gateway” ügyfélközpontja gyorsítja a digitális átalakulás terjedését

A Fujitsu közzétette terveit a digitális átalakulás terjedését gyorsító korszerű ügyfélközpontja kialakításáról az indiai Punéban. A „Fujitsu Gateway” nevet viselő központ fontos kapcsolattartási pontként szolgál a Fujitsu tökéletesen integrált modellre épülő, globális szolgáltatási képességeinek meggyőző bemutatására. 

2019. november 15. 11:45

A Nikon nagykövete az Amasonas területéről tudósít

A híres fotós és Nikon nagykövet, Sebastián Liste lenyűgöző, új fotósorozatot adott ki, amely a kolonizációnak és az erdőirtásnak a helyi foglalkoztatásra, a kereskedelemre, a közösségek áttelepítésére és a környezetre gyakorolt hatásait vizsgálja az Amazonas területén. 

2019. november 15. 10:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás