Az EU kifogásolja az Oracle Sun egyesülést

Genda Csongor Zoltán, 2009. november 10. 19:05

Az Európai Bizottság versenyfelügyeleti hivatala ma állást foglalt az Oracle Sun összeolvadás ügyében, az EB szerint versenyjogi problémákat vet föl az akvizíció.

Az Amerikai Tőzsdefelügyelet már korábban áldását adta a frigyre, az EU azonban nem szeretné, ha a két vállalat összeolvadna. A hivatalos indoklás szerint a MySQL is az Oracle tulajdonába kerülne, s a cég már jelenleg is vezető szerepet tölt be az adatbázisok piacán, ezért fennáll a monopolhelyzet kialakulásának a veszélye. Az EB által most kiadott dokumentum még nem végleges. Neelie Kroes, versenyügyi biztos a hatalom egy kézben való összpontosulása esetén az árak megemelkedésétől tart. Az Oracle megvétózta az EU intelmét, és kijelentette, hogy véleménye szerint csupán egy félreértésről lehet szó, ugyanis a cég célja az, hogy egy egészséges versenyt alakítson ki az üzleti alkalmazások piacán, továbbá hangsúlyozták az illetékesek, hogy a MySQL egy nyílt forráskódú megoldás, és rajtuk kívül még nyolc további potenciális szereplő is van még a piacon.
 

Kulcsszavak: EU jog Oracle Sun

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Támogatja a kreatívipart a Sony

A Sony bejelentése alapján szolgáltatásai és pénzügyi támogatásai egy részét a globális kreatívipar számára biztosítja, mindezt a COVID-19 Sony globális segélyalapjának részeként.

2020. július 8. 18:38

Új elnököt nevezett ki a dán robotipari éllovas

Thomas Visti hatáskörét a Mobile Industrial Robots A/S új elnöke, Søren E. Nielsen veszi át. Mindössze két és fél évvel a MiR-hez való csatlakozása után (mint CTO), Søren E. Nielsen a mobil robotgyártás globális piacvezetőjének élére került. A pozícióváltás Thomas Visti kérésére történt, aki új karrier utat kíván követni.

2020. július 8. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás