Közműszámlák fizetése immár mobilon is

forrás Prim Online, 2009. november 11. 13:58

Újabb korszerű számlafizetési lehetőséget vezetett be a Díjbeszedő: a Díjnet ügyfelei ezentúl mobiltelefonjukon keresztül is kiegyenlíthetik a rendszerhez csatlakozott szolgáltatók számláit.

E szolgáltatók listája immár igen hosszú: Budapest közüzemei mellett olyan országos és regionális társaságok is ebbe a folyamatosan bővülő körbe tartoznak, mint a UPC, az ELMŰ és az ÉMÁSZ. Az ügyfelek számára rugalmasságot és kényelmet jelentő mobilfizetési lehetőség a szolgáltatók számára pontosabban fizető fogyasztói kört biztosít.

Az új szolgáltatást bármely mobiltelefonról, a régi SIM-kártya segítségével is igénybe vehetik mindazok, akik a Díjbeszedő elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszeréhez, a Díjnethez csatlakoztak. Ez teszi ugyanis lehetővé, hogy az adott számlákat nem kinyomtatva, hanem elektronikus formában tudják fogadni. A csatlakozás módja igen egyszerű: a Díjnet internetes felületén elvégzett mobil fizetőeszköz regisztrációt követően az ügyfél telefonjára letöltött JAVA alkalmazás a továbbiakban folyamatosan lehetővé teszi a mobilos számlakezelést. Az alkalmazás segítségével az ügyfél látja aktuális számláit, és néhány gombnyomással jóváhagyhatja, elutasíthatja vagy várakoztathatja azokat. A kifizetés nem a telefonszámlát, hanem az ügyfél saját bank kártya-számláját terheli, nagyobb összegű tranzakciókat is lehetővé téve.

Az alkalmazásnak a konkurens megoldásokkal szembeni nagy előnye, hogy szolgáltató-független, azaz a SIM kártya és a GSM operátortól függetlenül futtatható és a díjnetes regisztráción kívül további tevékenységet (szerződéskötés, számlanyitás, stb.) sem igényel.


 

Kulcsszavak: mobilszolg e-government

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új területeken hódít a DIGIMobil

Újabb 32 településen tette elérhetővé mobil telekommunikációs szolgáltatásait a DIGI, így összesen már 579 városban és községben tesztelhetik a DIGIMobil szolgáltatást a cég ügyfelei.

2020. július 12. 12:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás