Közműszámlák fizetése immár mobilon is

forrás Prim Online, 2009. november 11. 13:58

Újabb korszerű számlafizetési lehetőséget vezetett be a Díjbeszedő: a Díjnet ügyfelei ezentúl mobiltelefonjukon keresztül is kiegyenlíthetik a rendszerhez csatlakozott szolgáltatók számláit.

E szolgáltatók listája immár igen hosszú: Budapest közüzemei mellett olyan országos és regionális társaságok is ebbe a folyamatosan bővülő körbe tartoznak, mint a UPC, az ELMŰ és az ÉMÁSZ. Az ügyfelek számára rugalmasságot és kényelmet jelentő mobilfizetési lehetőség a szolgáltatók számára pontosabban fizető fogyasztói kört biztosít.

Az új szolgáltatást bármely mobiltelefonról, a régi SIM-kártya segítségével is igénybe vehetik mindazok, akik a Díjbeszedő elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszeréhez, a Díjnethez csatlakoztak. Ez teszi ugyanis lehetővé, hogy az adott számlákat nem kinyomtatva, hanem elektronikus formában tudják fogadni. A csatlakozás módja igen egyszerű: a Díjnet internetes felületén elvégzett mobil fizetőeszköz regisztrációt követően az ügyfél telefonjára letöltött JAVA alkalmazás a továbbiakban folyamatosan lehetővé teszi a mobilos számlakezelést. Az alkalmazás segítségével az ügyfél látja aktuális számláit, és néhány gombnyomással jóváhagyhatja, elutasíthatja vagy várakoztathatja azokat. A kifizetés nem a telefonszámlát, hanem az ügyfél saját bank kártya-számláját terheli, nagyobb összegű tranzakciókat is lehetővé téve.

Az alkalmazásnak a konkurens megoldásokkal szembeni nagy előnye, hogy szolgáltató-független, azaz a SIM kártya és a GSM operátortól függetlenül futtatható és a díjnetes regisztráción kívül további tevékenységet (szerződéskötés, számlanyitás, stb.) sem igényel.


 

Kulcsszavak: mobilszolg e-government

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05