Megvette a Gizmo-t a Google

Genda Csongor Zoltán, 2009. november 14. 16:12

A Google képviselői bejelentették, hogy megállapodtak a Gizmo5 nevű VoIP cég tulajdonosával annak felvásárlásában.

Korábban a Skype is érdeklődött a konkurens szolgáltató iránt, a keresőóriás azonban sebtében megkötötte az adásvételi szerződést a céggel. A szaksajtóban olvasható információk szerint a felek 30 millió dolláros vételárban egyeztek meg. A keresőóriás az új szerzeményt saját GoogleVoice részlegébe integrálja, ahol felhasználják majd a Gizmo technológiáját és innovatív fejlesztéseit.
Jelenleg a Google saját VoIP alkalmazása a 2007-ben felvásárolt GrandCentral technológiájára épül, egyelőre azonban még nem lehet tudni, hogy mik azok a megoldások, amiket átültet majd a Gizmo projektből saját szoftverébe az IT-óriás. A Gizmo szolgáltatásai továbbra is elérhetőek lesznek a régi ügyfelek számára, új regisztrációkat azonban már nem fogad a rendszer.
 

Kulcsszavak: Google +céginfo VoIP

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

20 éves Magyarország legnagyobb boltszámú kereskedelmi rendszere

2002-ben írt alá szerződést egységes, integrált kereskedelmi rendszerének kialakításáról és bevezetéséről a CO-OP Hungary Zrt. a KFKI-Laurel konzorciummal. A projekt a maga 10 milliárd forintos becsült költségével akkoriban nemcsak idehaza, hanem a kelet-közép-európai régióban is óriási volumenűnek számított. A legkiterjedtebb magyar kiskereskedelmi lánc, a Coop mintegy 1500 boltjába vezette be a Laurel a megoldást, amely így méretében és komplexitásában is vetekszik a világ vezető integrált rendszereivel.

2022. december 8. 17:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55