Rövidesen: új termékkategóriával jelentkezik magyarországon a Samsung

Kovács Attila, 2009. november 18. 16:37

A Samsung 2010 februárjában Magyarországon is értékesíteni kezdi notebookjait és netbookjait. Az új modellek nem csupán gyorsak, könnyűek, de szinte egész nap bírják a terhelést: egyes modellek egy töltéssel akár 12 óra üzemidőt biztosítanak. A négy széria tíz modelljével együtt (6 notebook és 4 netbook) a Samsung már hat IT termékkategóriában lesz jelen a magyar piacon.

A Samsung belépése a notebookok és netbook-ok piacára nem éri váratlanul a hozzáértőket: hazánkban 2008 harmadik negyedévében a notebook eladások már meghaladták a desktop PC értékesítéseket. Így a félvezetők, a telekommunikáció és a digitális média területén világelső vállalat most fontos lépést tesz a fogyasztói elektronika egy újabb szegmensében: miután világszinten sikeresen bevezetésre kerültek a hordozható számítógépek, most bekapcsolódik a hazai forgalmazásba is.

A netbook-ok legnagyobb problémáját továbbra is az akkumulátor jelenti: a gyártók egymással versengve törekszenek minél kisebb súlyú, minél hosszabb élettartamú akku beépítésére. A Samsung ezen a területen is több újdonsággal örvendezteti meg vásárlót: a jövő év elején megjelenő új netbook-szériák a világ élvonlába tartoznak, és olyan extrákkal vannak felszerelve, mint az akár 12 órás akku és a teljes szélességű LCD kijelző.

A netbook-ok iránti kereslet stabilan emelkedik hazánkban is, ez az eszköz azoknak jelent megoldást, akik utazás közben – vagy irodájuktól, otthonuktól gyakorta távol – is teljes értékű számítógépes munkát, zavartalan internet-kapcsolatot igénylő kommunikációt kívánnak folytatni, s mindezt a könnyű hordozhatóság előnyét is élvezve kívánják megtenni Az eredetileg oktatási célokra – illetve második PC-nek – készült netbookok 7 inch-es kijelzője a múlté, ma már a 9-10 inch-es, 1GB RAM memóriával és 160GB HDD-vel rendelkező modellek uralják a netbook piacot.

A netbook-okat előszeretettel használják mobil internet hozzáféréssel, s részben e kategória népszerűségét is jelzi, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által közzétett mobilinternet-gyorsjelentés szerint 2009 első kilenc hónapjában 273 ezerrel bővült a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma.

A hordozható számítógépek világpiacát is a netbookok tartják növekedési pályán. A Samsung az Egyesült Királyságban január és augusztus között a hordozható számítógépek piacának 7,6 %-át mondhatta magáénak, amelynek több mint a felét tették ki a netbook-ok. Németországban az arány még jobban eltolódott a netbookok irányába, ott a 8%-os piaci részesedés 65%-a a netbook eladásokból származott. Az előrejelzések szerint globálisan idén a netbook-ok forgalma megduplázódik: a piacon minden ötödik eladott hordozható számítógép netbook termék lesz.

Kulcsszavak: Samsung notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Agresszív zsarolóvírus-taktikákról és tömeges jelszó-feltörő támadásokról számol be az ESET új vírusriportja

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit. Az ESET legújabb vírusriportja több aggasztó tendenciát is kiemel, köztük az egyre agresszívabb zsarolóvírus-taktikákat, az egyre intenzívebb brute-force támadásokat, valamint a gyakori, megtévesztő adathalász-kampányokat, melyek az otthonról dolgozókat célozzák.

2021. október 14. 12:27

Modern támogatások és biztonsági megoldások a Dell Technologiestól

A Dell Technologies bejelentette új támogatását és biztonsági megoldásait, amelyek elősegítik, hogy az informatikai vezetők modern, intelligens és biztonságos felhasználói élményt nyújthassanak az alkalmazottaknak. A ProSupport Suite for PCs új funkciói a mesterséges intelligenciára és a folyamatos rendelkezésre állásra épülnek, így az informatikai támogatás leegyszerűsödik és testre szabhatóbb lesz. Az új biztonsági megoldások az üzleti számítógépeket új biztonsági ellenőrzési funkciókkal bővítik, és kiegészítő védelmi megoldásokat biztosítanak az operációs rendszer alatti szinteken.

2021. október 13. 18:26

Népszerű a szálláshelyek okmányolvasásához kifejlesztett furfangos magyar szoftver

Nincs több haladék - szeptember elsejétől minden magyarországi szálláshelyre érvényes az új adatszolgáltatási kötelezettség. A kormányrendelet újabb kihívásokat és költségeket jelent a pandémia miatt nehéz helyzetbe került turizmus vállalkozásai számára. A problémára a GoodID készített költséghatékony és szakszerű megoldást, így eszközberuházás helyett egy meglévő okostelefon is megteszi. 

2021. október 9. 16:13

Fejlettebb kiberbiztonsági védelmet biztosít a Nebula Felhő Hálózati Megoldáshoz a Zyxel

A Zyxel Networks bejelentette, hogy csúcskategóriás, fejlett fenyegetésvédelmi (ATP) tűzfalainak sorozata is támogatja mostantól a központosított felhőalapú kezelést, további, a kis- és középvállalkozásokat és menedzselt szolgáltatókat támogató funkciófrissítésekkel a Nebulán keresztül, hiszen mára a hibrid munkavégzés alaphelyzetté vált.

2021. október 9. 13:49

A Kingston Technology DDR5 memóriáját validálták elsőként az Intel platformra

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy bevezetés előtt álló DDR5 UDIMM-memóriáit validálták az Intel platformra. Ez az első és legfontosabb mérföldkő a Kingston DDR5 memóriamegoldásai és a DDR5-öt alkalmazó Intel platformok közötti kompatibilitás igazolásának folyamatában.

2021. október 8. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20