Rövidesen: új termékkategóriával jelentkezik magyarországon a Samsung

Kovács Attila, 2009. november 18. 16:37

A Samsung 2010 februárjában Magyarországon is értékesíteni kezdi notebookjait és netbookjait. Az új modellek nem csupán gyorsak, könnyűek, de szinte egész nap bírják a terhelést: egyes modellek egy töltéssel akár 12 óra üzemidőt biztosítanak. A négy széria tíz modelljével együtt (6 notebook és 4 netbook) a Samsung már hat IT termékkategóriában lesz jelen a magyar piacon.

A Samsung belépése a notebookok és netbook-ok piacára nem éri váratlanul a hozzáértőket: hazánkban 2008 harmadik negyedévében a notebook eladások már meghaladták a desktop PC értékesítéseket. Így a félvezetők, a telekommunikáció és a digitális média területén világelső vállalat most fontos lépést tesz a fogyasztói elektronika egy újabb szegmensében: miután világszinten sikeresen bevezetésre kerültek a hordozható számítógépek, most bekapcsolódik a hazai forgalmazásba is.

A netbook-ok legnagyobb problémáját továbbra is az akkumulátor jelenti: a gyártók egymással versengve törekszenek minél kisebb súlyú, minél hosszabb élettartamú akku beépítésére. A Samsung ezen a területen is több újdonsággal örvendezteti meg vásárlót: a jövő év elején megjelenő új netbook-szériák a világ élvonlába tartoznak, és olyan extrákkal vannak felszerelve, mint az akár 12 órás akku és a teljes szélességű LCD kijelző.

A netbook-ok iránti kereslet stabilan emelkedik hazánkban is, ez az eszköz azoknak jelent megoldást, akik utazás közben – vagy irodájuktól, otthonuktól gyakorta távol – is teljes értékű számítógépes munkát, zavartalan internet-kapcsolatot igénylő kommunikációt kívánnak folytatni, s mindezt a könnyű hordozhatóság előnyét is élvezve kívánják megtenni Az eredetileg oktatási célokra – illetve második PC-nek – készült netbookok 7 inch-es kijelzője a múlté, ma már a 9-10 inch-es, 1GB RAM memóriával és 160GB HDD-vel rendelkező modellek uralják a netbook piacot.

A netbook-okat előszeretettel használják mobil internet hozzáféréssel, s részben e kategória népszerűségét is jelzi, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által közzétett mobilinternet-gyorsjelentés szerint 2009 első kilenc hónapjában 273 ezerrel bővült a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma.

A hordozható számítógépek világpiacát is a netbookok tartják növekedési pályán. A Samsung az Egyesült Királyságban január és augusztus között a hordozható számítógépek piacának 7,6 %-át mondhatta magáénak, amelynek több mint a felét tették ki a netbook-ok. Németországban az arány még jobban eltolódott a netbookok irányába, ott a 8%-os piaci részesedés 65%-a a netbook eladásokból származott. Az előrejelzések szerint globálisan idén a netbook-ok forgalma megduplázódik: a piacon minden ötödik eladott hordozható számítógép netbook termék lesz.

Kulcsszavak: Samsung notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

5 tipp a produktivitásért a Samsung Galaxy Tab S9 szériával

Az egyetemi évek mozgalmasak és élvezetesek, miközben rendkívül intenzív és feszített tempót diktálnak, különösen a vizsgaidőszakban. Kihívást jelenthet az állandó egyensúlyozás az egyetemi feladatok, a társas összejövetelek, hobbik, szakmai gyakorlat és akár a munka között. Az új Samsung Galaxy Tab S9 széria ötvözi a táblagépek könnyű hordozhatóságát és a laptopok erőteljes teljesítményét, így akkor is szárnyalhat a kreativitásod és dolgozhatsz iskolai projekteken, ha éppen úton vagy. 

2023. szeptember 21. 17:19

Megkezdte működését a Kyndryl Alapítvány a helyi közösségek fejlődéséért

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója szeptember 18-án elindította a Kyndryl Alapítványt. Az alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat majd, amelyek kritikus társadalmi problémákra keresnek megoldásokat. A Kyndryl Alapítvány a vállalat globális vállalati jószolgálati programját terjeszti ki, és jelzi, hogy a Kyndryl elkötelezett a pozitív társadalmi szerepvállalás mellett, összhangban az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival.

2023. szeptember 21. 14:18

5G alapú kísérleti projekten dolgozik együtt a Vodafone és a Bosch

5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Vodafone Magyarország és a magyarországi Robert Bosch Kft., hogy a többek között autóipari technológiák és szolgáltatások vezető beszállítójaként működő vállalat a járműfejlesztés, valamint a vezetéstámogató rendszerek terén is hasznosítsa az 5G hozzáadott értékét. Az októberben induló, 8 hónapon át tartó kísérleti projekthez a Vodafone biztosítja az 5G priváthálózatot a Bosch Gyömrői úti telephelyén, a begyűjtött telemetrikai adatok pedig a jövőben megreformálhatják az autóipari validációs teszteket.

2023. szeptember 21. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59