Az EMC kibővíti Microsoft környezetekhez készült szolgáltatásait és megoldásait

Kovács Attila, 2009. november 19. 12:05

A Microsoft-Gold partner EMC november 18-án bejelentette, hogy kibővíti a Microsoft üzletiintelligencia-környezetek, adattárházi rendszerek és kritikus feladatokat ellátó SQL Server környezetek működését segítő szolgáltatásait és megoldásait. Az új ajánlat újabb bizonyítéka annak, mennyire elkötelezetten támogatja az EMC a szervezeteket abban, hogy teljes egészében kiaknázhassák információikat az átláthatóság javítása, a hatékonyabb döntéshozatal és a versenyelőny megszerzése érdekében.

Új adattárházi, üzletiintelligencia- és kapcsolatközponti szolgáltatások és megoldások


EMC Data Warehouse Services – A leghatékonyabb eszköz az üzletiintelligencia-alkalmazásokhoz és mindenre kiterjedő elemzésekhez szükséges, üzleti szempontból kritikus adatok összegyűjtésére, konszolidálására és rendszerezésére. Az EMC konzultánsai a cég BI Accelerator Framework (üzletiintelligencia-támogatási keretrendszer) termékének bevonásával bővítve a Microsoft Fast Track megvalósításokat – segítve ezzel a fejlesztések idő- és munkaigényének jelentős csökkentését. A keretrendszer előre összeállított és megtervezett ágazati adatmodelleket tartalmaz, amelyek az adatokat az ügyfelek üzleti látásmódjának megfelelő formában kínálják, így erősen javítják a felhasználói elfogadottságot. Az EMC képes úgy beállítani az OLAP- kockákhoz használt adatbázisokat, hogy gyorsabbá váljon a többdimenziós elemzési kérések megválaszolása és a jelentések elkészítése – ami a kiinduló okok feltárását is megkönnyíti.

EMC Business Intelligence for Infrastructure Service – Javítja a döntéshozatalt mivel valós időben megismerhetővé teszi a tevékenység alapjául szolgáló infrastruktúrát. A jelenlegi informatikai jelentéskészítési és elemzési rendszereket kibővítő üzletiintelligencia-rendszert kínál, mivel az ügyfelek számára a tárolók, adatbázisok, operációs rendszerek és hálózati mérések legfontosabb teljesítményjelzői alapján készülő (KPI alapú) jelentéseket, elemzéseket és riasztásokat kínál. A Microsoft SQL Server és a Microsoft PerformancePoint Server használatával az EMC tanácsadói teljesítmény- és kapacitási adatokat, KPI alapú trendelemzési és előrejelzési lehetőségeket építenek be a begyűjtött adatok üzleti célok szempontjából történő értékeléséhez.

EMC Contact Center Services and Solutions – Holisztikus nézetbe foglalja a kapcsolatkezelési műveleteket azzal, hogy hozzásegíti a szervezeteket a kapcsolatközponti stratégia és az üzleti célok tisztázásához, majd a célok teljesítéséhez. Támogatja az optimális kapcsolatközponti teljesítmény beállítását a folyamatok tökéletesítését, a valós idejű átláthatóság és a jobb döntéshozatal megteremtését, de a hatékonyságot is növeli.

Az EMC Proven Solutions alkalmazásával javítható az infrastruktúra hatékonysága és csökkenthető a teljes élettartamra vetített összköltség. Az EMC az EMC Proven Solutions for Microsoft SQL Server 2008 termékkel is bővíti választékát, amely lehetőséget ad a teljes élettartamra vetített összköltség csökkentésével, konszolidációval, virtualizációval, teljesítménnyel, méretezhetőséggel és rendelkezésre állással kapcsolatban megfogalmazott igények kielégítésére. Az EMC Proven Solutions („bevált EMC-megoldások”) olyan szigorúan tesztelt, átfogó megoldásokat takar, amelyeket a legnehezebb informatikai problémák megoldásához terveztek – az üzletmenet-folytonosság univerzális feladatától kezdve a speciális alkalmazáskövetelmények kielégítéséhez. Minden megoldást a legjellemzőbb ügyfélfeladatok és használati módok széles körének figyelembe vételével készítettek, teszteltek és dokumentáltak, így biztosítva a gyors, kiszámítható és mérhető eredményeket. Az egyik új megoldás megmutatja, hogyan használhatja ki az alkalmazó szervezet a többszintű tárolás előnyeit azáltal, hogy a leggyakrabban használt adatokat a leggyorsabb, vállalati szintű Flash-meghajtókon tartja, míg a ritkábban szükségeseket olcsóbb SATA lemezegység-típusokon – az SQL-adatbázisok megóvása mellett –, úgy, hogy a gazdagép CPU-ciklusidejét ne befolyásolja. Ezzel maximális teljesítmény érhető el a kritikus fontosságú adatok esetében, minimális szinten tartható a tárolóeszközök hely- és energiaigénye és csökkenthető a teljes élettartamra vetített összköltség.

Kulcsszavak: EMC üzletiintelligencia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció mentén szakad ketté a hazai vállalati szektor

Az RnD Strategy Kft. közösen a Kantar – Hoffman nemzetközi piackutató céggel az elmúlt 20 év legátfogóbb innovációs kutatását végezte el 2022 júliusában. A kutatás a soft kvóta régióra és fő nemzetgazdasági ágazatokra vonatkozva zajlott; ezek a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás.

2022. október 2. 14:18

Több év kihagyás után sem lehetetlen visszatérni a munkaerőpiacra

Több éves kihagyás után gyakran egy konferenciahívás elindítása sem magától értetődő a munka világába visszatérők számára, megkopik a szakmai és nyelvtudás. Ebben segít a Morgan Stanley Return to Work – Lendülj újra munkába! programja, amelyet hetedik éve hirdet meg Budapesten a globális pénzintézet. A 16 hetes képzés azoknak segít, akik legalább egy év kihagyás után szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra. A programra 2022. október 30-ig lehet jelentkezni.

2022. október 2. 11:51

Tajvani eszközökkel innoválják a magyar energiaipart

A világ egyik vezető ipari informatikai berendezéseket gyártó és fejlesztő vállalata, a tajvani székhelyű Moxa szeptemberben legnagyobb magyarországi partnereihez látogatott, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket, amelyeket elsősorban a transzformátor-alállomásokon keletkezett igények és a megújuló energiaforrások egyre szélesebb körű elterjedése inspirált.

2022. október 1. 10:13

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Hazánkba is megérkezett a felújított okostelefonokat értékesítő startup

A világ négy vezető telefonmárkájának (Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei) mintegy 300 különböző modellje érhető el nagyon kedvező áron a Rejoy.hu-n, a felújított telefonok újonnan indult piacterén. Ezek nem egyszerűen használt telefonok, a szigorú tesztelési- és alapos tisztítási folyamatot követően a cég 12 hónapos garanciát vállal mindegyikre. A Rejoy sikeres üzleti modellje már két országban bizonyította működőképességét, a cég pedig 8 millió eurós befektetést kapott az eMAG Ventures-től.

2022. szeptember 29. 20:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38