Nyereséges negyedévvel zárta veszteséges pénzügyi évét az Infineon

MTI Sajtóadatbank, 2009. november 20. 08:19

A német Infineon félvezető áramkör gyártó vállalat nyereséggel zárta novembertől októberig tartó pénzügyi éve utolsó negyedévét és optimista a jövő évi eredmény megítélésében is.

Peter Bauer vezérigazgató 10 százalékos forgalom növekedést és nyereséget vár jövőre a konszern mind a négy tevékenységi területén. A legnagyobb mértékű növekedést az autóipari kereslettől várja. Az Infineon logikai áramköröket gyárt autóipari, gépipari, távközlési és személyazonossági felhasználásra.

A 2008/09-es pénzügyi évet az Infineon a várakozásoknak megfelelően magas veszteséggel zárta. Értékesítési árbevétele 3,027 milliárd euróra csökkent az előző pénzügyi évi közel 4 milliárdról. Éves vesztesége 82 százalékkal 671 millió euróra esett vissza 3,75 milliárd euróról.

A konszolidált adatok már nem tartalmazzák az év folyamán értékesített Wireless Communication érdekeltséget.

A negyedik negyedévet 14 millió eurós nyereséggel zárta az Infineon a harmadik negyedévi 23 milliós veszteség után.

Az eredmény javulásához egyaránt hozzájárult az ismét növekedésnek indult kereslet, valamint az elbocsátásokat és munkaidő rövidítést is magában foglaló költségcsökkentési program jótékony hatása.

"Megfelelő pozícióba kerültünk piaci részesedésünk növeléséhez és eredményünk tartós javításához mind a négy tevékenységi körünkben" - jelentette ki a vezérigazgató.

A már folyamatban lévő 2010-es pénzügyi évének első negyedében a 2009-es pénzügyi év utolsó negyedévéhez mérhető forgalmat vár az Infineon. Az autóipar és a gépipar kereslete növekszik, a chipkártyagyártás kereslete szezonálisan csökken, a Wireless Solutions
eredményét pedig a gyenge dollár terheli meg.

Kulcsszavak: Infineon +céginfo +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

Új értékesítési vezető a Schneider Electricnél

Hadobás Tibort nevezték ki a Schneider Electric ipari automatizációért felelős magyarországi értékesítési vezetőjének. A 27 éve a vállalatnál dolgozó szakember új pozíciójában gépgyártó, rendszerintegrátor és végfelhasználói területekért felel majd. 

2023. május 30. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39