Nyereséges negyedévvel zárta veszteséges pénzügyi évét az Infineon

MTI Sajtóadatbank, 2009. november 20. 08:19

A német Infineon félvezető áramkör gyártó vállalat nyereséggel zárta novembertől októberig tartó pénzügyi éve utolsó negyedévét és optimista a jövő évi eredmény megítélésében is.

Peter Bauer vezérigazgató 10 százalékos forgalom növekedést és nyereséget vár jövőre a konszern mind a négy tevékenységi területén. A legnagyobb mértékű növekedést az autóipari kereslettől várja. Az Infineon logikai áramköröket gyárt autóipari, gépipari, távközlési és személyazonossági felhasználásra.

A 2008/09-es pénzügyi évet az Infineon a várakozásoknak megfelelően magas veszteséggel zárta. Értékesítési árbevétele 3,027 milliárd euróra csökkent az előző pénzügyi évi közel 4 milliárdról. Éves vesztesége 82 százalékkal 671 millió euróra esett vissza 3,75 milliárd euróról.

A konszolidált adatok már nem tartalmazzák az év folyamán értékesített Wireless Communication érdekeltséget.

A negyedik negyedévet 14 millió eurós nyereséggel zárta az Infineon a harmadik negyedévi 23 milliós veszteség után.

Az eredmény javulásához egyaránt hozzájárult az ismét növekedésnek indult kereslet, valamint az elbocsátásokat és munkaidő rövidítést is magában foglaló költségcsökkentési program jótékony hatása.

"Megfelelő pozícióba kerültünk piaci részesedésünk növeléséhez és eredményünk tartós javításához mind a négy tevékenységi körünkben" - jelentette ki a vezérigazgató.

A már folyamatban lévő 2010-es pénzügyi évének első negyedében a 2009-es pénzügyi év utolsó negyedévéhez mérhető forgalmat vár az Infineon. Az autóipar és a gépipar kereslete növekszik, a chipkártyagyártás kereslete szezonálisan csökken, a Wireless Solutions
eredményét pedig a gyenge dollár terheli meg.

Kulcsszavak: Infineon +céginfo +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental nyerte „Az év K+F beruházója” díjat a HIPA-tól

A technológiai cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft-nek tavaly megvalósult beruházásait, vidéki bővülését, valamint a K+F területen nyújtott, folyamatosan kimagasló teljesítményét díjazta a Nemzeti Befektetési Ügynökség. 

2023. március 26. 11:55

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48