Mennyire bírják a mobilok a hideget?

Genda Csongor Zoltán, 2009. november 25. 16:08

Az egyik amerikai IT-magazin munkatársai leteszteltek néhány maroktelefont, hogy megtudják, mi az a maximális negatív hőmérséklet, ami még nem okoz működési problémákat.

Általában minden felhasználó óvja mobilját a hidegtől, de mégis mi a végső tűréshatár? Ennek járt utána a PopularMechanics szaklap, és megállapították, hogy modelltől függően más és más hőmérsékletet tudnak elviselni a készülékek. A szakemberek folyékony hidrogénba helyeztek hat különböző márkájú telefont, a legellenállóbb -50 fokon mondta fel a szolgálatot. De nem minden készülék bírta ilyen jól a hideget. A -20 fokos hőmérséklet többnyire nem jelentett gondot a mobiloknak, a legtöbb esetben -30 foknál jelentkeztek az üzemzavar jelei, mint a kijelző elhalványulása és az akkufeszültség csökkenése. Az extrém körülmények megszűnése után azonban csupán az áramforrásra kellett csatlakoztatni a megpróbált mobilokat, és azok ismét beindultak. A PopularMechanics cikkéből kiderül, hogy a -50 fokig üzemelő készülék egy Motorola Krzr volt.
 

Kulcsszavak: mobiltelefon mobilszolg

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A vállalati felhasználók körében is egyre népszerűbbek az összehajtható telefonok

A Samsung bejelentette, hogy a vállalati felhasználásra értékesített Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip okostelefonok száma globálisan több mint kétszeresére nőtt az előző évhez képest. Az összehajtható okostelefonportfólióra szerződött vállalati ügyfelek A teljes évet tekintve várhatóan 16 millióra emelkedik majd a világszerte vállalati partnereknek kiszállított összehajtható telefonok darabszáma, amely 73 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. 

2022. december 8. 20:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55