Elindult a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás Győrnél

MTI Sajtóadatbank, 2009. november 27. 11:31

Elindult a digitális földfelszíni televíziós kereskedelmi szolgáltatás Győr vételkörzetében csütörtökön; az Antenna Hungária 2009. végéig tíz új telephelyen indítja el a szabadon fogható digitális televíziózást.

A magyarországi digitális televízió hálózat lakossági lefedettsége az idei év végére - a tíz új telephely bekapcsolásával - eléri a 88 százalékot. Így az előfizetési díj nélküli szolgáltatás az ország jelentős részén elérhető lesz. A december elsejétől induló új telephelyek között van például Pécs, Tokaj, Nagykanizsa és Kiskőrös. Debrecenben pedig december közepén indul ez a szolgáltatás.

Jean Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója a digitális átállásról kezdődött győri szakmai konferencia sajtótájékoztatóján elmondta: a digitális földfelszíni platform jelentős szociális missziót tölt be, mivel jelenleg mintegy 2 millió magyar állampolgárnak nincs előfizetése kábeles vagy műholdas televízió szolgáltatásra. A most Győrben is elindított rendszer lehetővé teszi mind a hagyományos, mind pedig a HD minőségű televíziózást.

Jelenleg 7 csatorna érhető el az Antenna Hungária digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kínálatában, ezek közül három HD minőségben is. A három közszolgálati rádiócsatorna ugyancsak fogható ilyen módon. Két további televíziós hírcsatorna pedig fizetősen érhető el. Jean Francois Fenech szerint a szabadon fogható digitális televíziózás lefedettsége Magyarországon 2011-ben eléri a 94 százalékost. A nyugat-dunántúli régióban addigra Sopron és Gerecse kapcsolódik be e hálózatba.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38