Decembertől minden megyében lesz ingyenes digitális műsorszórás

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 1. 08:05

Decembertől a jelenlegi 60 százalékos országos lefedettségről 88 százalékra emelkedik az Antenna Hungária előfizetési díj nélküli digitális televíziós szolgáltatásának elérhetősége - mondta el Jean-Francois Fenech, a társaság vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn.

A vezérigazgató kiemelte: decemberben 10 új telephelyen indul meg a sugárzás, amely révén a szolgáltatás minden magyar megyébe eljut majd, míg 2010-2011-től várhatóan 92-94 százalékos lehet a digitális műsorszórás országos lefedettsége. Hozzátette: a cég a rendszer teljes kiépítésére összesen 25 milliárd forintot fordít.

Rámutatott: a GfK Hungária felmérése szerint október végéig már 86 ezer darab - a szolgáltatás vételéhez szükséges - DVB-T-képes eszközt értékesítettek, vagyis a magyar háztartások 2,3 százaléka rendelkezett ilyen eszközzel.

Jean-Francois Fenech aláhúzta: a földfelszíni platformot használó háztartásoknál a felmérés szerint 10,2 százalékos az Antenna Hungária MinDig TV szolgáltatását használók aránya.

A sajtótájékoztatón hangsúlyozta: jelenleg 7 csatorna érhető el ingyenesen az ország szinte bármely pontján a település méretétől függetlenül, amelyből 3 csatorna adását HD minőségben nézhetik a fogyasztók. Emellett két hírcsatornára elő is fizethetnek a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges eszközökkel rendelkezők.

Kárpáti Rudolf, az Antenna Hungária igazgatója kiemelte: a rendszert elsősorban tetőantennás vételre tervezték, azonban az adótornyokhoz közel akár beltéri antennával is fogható az adás. A szolgáltatás vételéhez DVB-T MPEG-4 dekóderrel, vagy ilyen tunerrel felszerelt integrált televíziókészülékkel kell rendelkezni. Ezeket már az ország 520 üzletében lehet kapni.

Kárpáti Rudolf elmondta: egyik fő céljuk a szabadon fogható és a fizetős csatornakínálat bővítése.

Kulcsszavak: Antenna Hungária

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Búvárkodásra is alkalmas prémium okosórával bővült a Huawei magyarországi kínálata

Búvárkodásra is alkalmas okosórát hozott a Huawei hazánkba. A luxusórák formavilágát idéző WATCH Ultimate 100 méteres mélységig vízálló, precíz navigációs rendszerrel szerelték fel, és kifejezetten strapabíró anyagokból készült. Az óra átfogó egészségkövető funkciókkal, többek között EKG-méréssel és stresszfigyeléssel is rendelkezik. A HUAWEI WATCH Ultimate egyaránt kompatibilis Android és iOS okostelefonokkal.

2023. szeptember 23. 12:10

Emeld magasabb szintre az edzésterved a HONOR Watch 4 segítségével

A HONOR bejelentette a HONOR Watch 4-et, a viselhető HONOR készülékek legújabb tagját. Stílusos formatervezés, precíz funkciók, egy nagy, akár 60Hz-es képfrissítésre is képes, 1,75-os színes AMOLED kijelző jellemzik amellett, hogy Bluetooth hívásokra is alkalmas. Mindehhez egy akár 14 napot is bíró akkumulátor társul, amivel tökéletes társ a fittség nyomon követésére bárhol, bármikor.

2023. szeptember 22. 19:33

A BOOX bemutatta legújabb mobil e-papír készülékét

A Boox bemutatta a legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így könnyedén magaddal viheted bárhová, hiszen elfér akár a zsebedben is.

2023. szeptember 20. 18:31

Ihletet ad a jövő autói tervezőinek a Hot Wheels

Idén szeptemberben a világ egyik legrangosabb autós formatervezői pályázata, a Polestar Design Contest tulajdonosai partnerségi megállapodást kötöttek a Mattel-lel. Ennek részeként a márkához tartozó, 55 éves múltra visszatekintő Hot Wheels járművek innovatív tervei a verseny leendő résztvevőinek rendelkezésére állnak majd, illetve a jövőben a Polestar autókból Hot Wheels és Matchbox gyűjthető modellek készülnek.

2023. szeptember 20. 16:16

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb prémium kategóriás vezeték nélküli fülhallgatója

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb flagship vezeték nélküli fülhallgatója, az open-fit kialakítású HUAWEI FreeBuds 5. A fülhallgató futurisztikus, csepp alakú megjelenéssel, intelligens zajszűrő technológiákkal és továbbfejlesztett nagy felbontású, tiszta hangzással érkezik. A HUAWEI FreeBuds 5 akár harminc órán át használható a feltöltést követően, egy gyors 5 perces töltés pedig akár 2 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. A fülhallgató bármilyen iOS vagy Android okostelefonhoz csatlakoztatható.

2023. szeptember 20. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő