Decembertől minden megyében lesz ingyenes digitális műsorszórás

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 1. 08:05

Decembertől a jelenlegi 60 százalékos országos lefedettségről 88 százalékra emelkedik az Antenna Hungária előfizetési díj nélküli digitális televíziós szolgáltatásának elérhetősége - mondta el Jean-Francois Fenech, a társaság vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn.

A vezérigazgató kiemelte: decemberben 10 új telephelyen indul meg a sugárzás, amely révén a szolgáltatás minden magyar megyébe eljut majd, míg 2010-2011-től várhatóan 92-94 százalékos lehet a digitális műsorszórás országos lefedettsége. Hozzátette: a cég a rendszer teljes kiépítésére összesen 25 milliárd forintot fordít.

Rámutatott: a GfK Hungária felmérése szerint október végéig már 86 ezer darab - a szolgáltatás vételéhez szükséges - DVB-T-képes eszközt értékesítettek, vagyis a magyar háztartások 2,3 százaléka rendelkezett ilyen eszközzel.

Jean-Francois Fenech aláhúzta: a földfelszíni platformot használó háztartásoknál a felmérés szerint 10,2 százalékos az Antenna Hungária MinDig TV szolgáltatását használók aránya.

A sajtótájékoztatón hangsúlyozta: jelenleg 7 csatorna érhető el ingyenesen az ország szinte bármely pontján a település méretétől függetlenül, amelyből 3 csatorna adását HD minőségben nézhetik a fogyasztók. Emellett két hírcsatornára elő is fizethetnek a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges eszközökkel rendelkezők.

Kárpáti Rudolf, az Antenna Hungária igazgatója kiemelte: a rendszert elsősorban tetőantennás vételre tervezték, azonban az adótornyokhoz közel akár beltéri antennával is fogható az adás. A szolgáltatás vételéhez DVB-T MPEG-4 dekóderrel, vagy ilyen tunerrel felszerelt integrált televíziókészülékkel kell rendelkezni. Ezeket már az ország 520 üzletében lehet kapni.

Kárpáti Rudolf elmondta: egyik fő céljuk a szabadon fogható és a fizetős csatornakínálat bővítése.

Kulcsszavak: Antenna Hungária

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innovatív képzési programban vehetnek részt a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

Második alkalommal rendezi meg a győri Széchenyi István Egyetem innovatív járműipari képzési programját, az Audi Development Campet az Audi AG és az Audi Hungaria támogatásával. A július 3-án kezdődő négyhetes, angol nyelvű táborban a hallgatók nemzetközi szaktekintélyektől, mentoroktól tanulhatnak, miközben valós ipari problémát oldanak meg, és akár karrierlehetőséget is nyerhetnek. Az érdeklődők május 31-ig jelentkezhetnek.

2022. május 23. 12:40

A klasszikusokat idézi a Huawei új, prémium okosórája

Három új viselhető okoseszközt mutatott be Magyarországon a Huawei. A klasszikus órák kialakítását idéző, prémium anyagokból készült WATCH GT 3 Pro amellett, hogy stílusos divatkiegészítő, számos egészségkövető funkciója között EKG-adatok mérését is lehetővé teheti a jövőben. A HUAWEI WATCH FIT 2 fejlett pulzusfigyelő technológiával, 97 edzésmóddal és offline zenelejátszással támogatja a sportolni vágyókat, míg a HUAWEI Band 7, a gyártó minden eddiginél vékonyabb okoskarkötője hasznos társa lehet az egészségtudatos életmód elkötelezett híveinek. 

2022. május 23. 11:18

A Sony bemutatja a LinkBuds-sorozat legújabb tagját, a LinkBuds S-t

A Sony bejelentette a LinkBuds-sorozat legújabb tagját: a LinkBuds S vadonatúj hangzásélményt biztosít a Sony érzékelő technológiáinak és partneri együttműködésének köszönhetően, mindezt úgy, hogy a felhasználók megtapaszthatják a “NEVER OFF” élményt.

2022. május 19. 15:26

A Panasonic bejelentette 2022-es televíziókínálatát

A Panasonic bemutatta 2022-es alap- és prémium televízióit, amelyek fejlett OLED és Core LED képernyőket kínálnak 77 és 42 hüvelyk közötti átmérőkkel.

2022. május 18. 15:17

A Bridgestone hiperhatékony gumiabroncsot fejleszt a Mercedes-Benz VISION EQXX számára

A Mercedes-Benz AG a Bridgestone-t választotta a Mercedes Benz VISION EQXX névre hallgató, technológiai programjának gumiabroncs-fejlesztő partneréül. A futurisztikus elektromos jármű a Mercedes válasza az EV-k hatékonyabbá tételére és az elektromos hatótávolság új szintre emelésére. A Bridgestone mérnökei a Mercedes-Benzzel együttműködve olyan egyedi tervezésű gumiabroncsokat hoztak létre, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a jármű hatékonysága és ezáltal hatótávolsága egyetlen feltöltéssel 1000 kilométerre nőjön. Az említett távot a jármű a németországi Sindelfingenből a franciaországi Cassis-ig egyetlen töltéssel tette meg, 8,7 kWh/100 kilométeres energiafogyasztással.

2022. május 17. 09:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20