Bővült a digitális tv-hálózat lefedettsége a Dél-Alföldön

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 3. 09:46

Elindult Szeged vételkörzetében is a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás; a gombnyomással történt bekapcsolást szerdán együtt végezte el Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója és Botka László szegedi polgármester.

A digitális hálózat lakossági lefedettsége még az idén decemberben eléri a 88 százalékot, miután összesen tíz új telephelyen indítja el a szolgáltatást az Antenna Hungária, jövőre pedig azt 94 százalékra szeretnék emelni - mondta az eseményen a vezérigazgató.

A Dél-Alföldön tavaly indult el a szolgáltatás a szentesi vételkörzetben, most kapcsolódott be abba a szegedi és a kiskőrösi telephely, biztosítva a régió digitális földfelszíni televíziós ellátását.

A vezérigazgató kiemelte, egyfajta szociális missziót is betöltenek, hiszen ez az egyetlen platform, amely hagyományos és HD-minőségben, előfizetési díj nélküli digitális televíziós szolgáltatást nyújt most, és az analóg hálózat lekapcsolását követően is.

Egyelőre hét népszerű csatorna érhető el a szolgáltatásban - az RTL klub, a tv2, m1, az m2, a Duna Tv, Duna Autonómia, valamint az Euronews -, ezek közül három HD minőségben, illetve három rádiócsatorna - MR1, MR2, MR3 - is fogható ingyenesen. Emellett előfizethető még kettő, ez az ATV és a hírTV.

A jövőben hálózat további bővítése mellett - Komád és Csávoly - a tervek között szerepel, hogy mind az ingyenes, mind a fizetős kínálatot is bővítsék.

Az országban egyébként már több, mint félezer üzlet kínál MindigTV matricás készülékeket, melyek ára a felére csökkent megjelenésük, azaz 2008 decembere óta - mondta el Jean-Francois Fenech. Egy év alatt pedig több mint 86 ezer olyan készüléket vásároltak az országban, mely lehetővé teszi a szolgáltatás elérését.

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Előrendelhető a Samsung The Freestyle sokoldalú, hordozható projektora

Az ágyból a plafonra, a kempingben a sátorponyvára vagy akár a kertben, a ház falára is kivetíthetők a legújabb filmek a Samsung hordozható projektorával. A CES 2022 kiállításon bemutatott The Freestyle-on azonnal elérhető a streaming szolgáltatók kínálata, kiváló hangzással szólalnak meg a bulizós lejátszási listák és koncentrációt segítő hangulatvilágítást is rábízhatják a felhasználók. A készülék okoshangszóróként és a házimozi központjaként is különleges élményt biztosít, amelyet az előrendelők számára a termék mellé igényelhető stílusos tok és egy Galaxy Buds2 vezeték nélküli fülhallgató tehet még izgalmasabbá.

2022. január 20. 20:49

Összeolvad a fizikai és a virtuális valóság a következő évtizedben

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. 

2022. január 19. 12:33

Az LG legújabb innovációi számos elismerést kaptak az idei CES kiállításon

Az LG Electronics USA számos díjat söpört be a háztartási készülékek, az otthoni szórakoztatás és az üzleti megoldások kategóriáiban az idei CES kiállításon. A vállalat termékei összesen mintegy 150 díjat és elismerést kaptak különböző szaklapoktól az eseményen, amelyet első alkalommal tartottak meg hibrid – részben fizikai, részben virtuális – formában.

2022. január 18. 20:07

Megérkezett a menetrögzítő kamerák nagyágyúja!

A Mio, a menetrögzítő kamerák vezető gyártója mindent megtesz, hogy új szintre emelje a vezetés élményét. MiVue 800-as szériájával számos újdonságot hozott, most pedig felteszi a pontot az i-re a legújabb MiVue 886-os modellel, ami a márka első 4K felbontású kamerája! Miben más ez az eszköz, mint a többi? Mutatjuk!

2022. január 18. 13:58

A Maserati visszatér az autóversenyzésbe

A Maserati újra beszáll az autósportba, erre vonatkozó stratégiájának első lépéseként az olasz gyártó 2023-tól csatlakozik az ABB FIA Formula-E Világbajnoksághoz.

2022. január 14. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58