Bővült a digitális tv-hálózat lefedettsége a Dél-Alföldön

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 3. 09:46

Elindult Szeged vételkörzetében is a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás; a gombnyomással történt bekapcsolást szerdán együtt végezte el Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója és Botka László szegedi polgármester.

A digitális hálózat lakossági lefedettsége még az idén decemberben eléri a 88 százalékot, miután összesen tíz új telephelyen indítja el a szolgáltatást az Antenna Hungária, jövőre pedig azt 94 százalékra szeretnék emelni - mondta az eseményen a vezérigazgató.

A Dél-Alföldön tavaly indult el a szolgáltatás a szentesi vételkörzetben, most kapcsolódott be abba a szegedi és a kiskőrösi telephely, biztosítva a régió digitális földfelszíni televíziós ellátását.

A vezérigazgató kiemelte, egyfajta szociális missziót is betöltenek, hiszen ez az egyetlen platform, amely hagyományos és HD-minőségben, előfizetési díj nélküli digitális televíziós szolgáltatást nyújt most, és az analóg hálózat lekapcsolását követően is.

Egyelőre hét népszerű csatorna érhető el a szolgáltatásban - az RTL klub, a tv2, m1, az m2, a Duna Tv, Duna Autonómia, valamint az Euronews -, ezek közül három HD minőségben, illetve három rádiócsatorna - MR1, MR2, MR3 - is fogható ingyenesen. Emellett előfizethető még kettő, ez az ATV és a hírTV.

A jövőben hálózat további bővítése mellett - Komád és Csávoly - a tervek között szerepel, hogy mind az ingyenes, mind a fizetős kínálatot is bővítsék.

Az országban egyébként már több, mint félezer üzlet kínál MindigTV matricás készülékeket, melyek ára a felére csökkent megjelenésük, azaz 2008 decembere óta - mondta el Jean-Francois Fenech. Egy év alatt pedig több mint 86 ezer olyan készüléket vásároltak az országban, mely lehetővé teszi a szolgáltatás elérését.

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

A Continental gumiabroncsa nyerte el a Swiss Automotive Show 2023-as innovációs díját

A Continental eddigi legfenntarthatóbb gyártású gumiabroncsa, az UltraContact NXT nyerte meg a „Fenntartható fejlődés/környezetvédelem” kategóriát a hatodik Swiss Automotive Show-n. 

2023. szeptember 29. 09:54

A BenQ új gamer projektorai példátlan részletgazdagságot nyújtanak a játékosoknak

A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el otthonuk bármely helyiségében.

2023. szeptember 28. 19:40

Megérkezett Magyarországra a csúcstechnológiát és a divatot ötvöző HUAWEI WATCH GT 4

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb okosórája, a kifinomult dizájnnal, illetve innovatív egészségügyi- és fitnesz funkciókkal felszerelt HUAWEI WATCH GT 4. Az új okosóra számos technológiai újítással járul hozzá az egészségfigyeléshez: a szívverés szabályosságának mérésétől a részletes pulzus-elemzésen át a pitvarfibrilláció kockázatának észleléséig még átfogóbb információkat ad a szív egészségéről.*  Emellett az okosóra már alvás közbeni légzésfigyelésre és kalóriakezelésre is képes. Az órát a nagyközönség október 7-én délelőtt személyesen is megtekintheti a MediaMarkt budaörsi áruházában. 

2023. szeptember 28. 14:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38