Kínában megjutalmazzák a pornóoldalak besúgóit

Genda Csongor Zoltán, 2009. december 7. 08:33

A kínai illegális webes aktivitásokat figyelő központi hivatal illetékesei a napokban bejelentették, hogy jutalomban részesítik azokat, akik segítségére lesznek az ügynökségnek a szexuális tartalmú weboldalak felkutatásában.

Az illetékes kormányszerv pénteken beüzemelt egy ingyenes forró vonalat, ahol éjjel-nappal várják az állampolgárok bejelentéseit, s akik valóban értékes információval szolgálnak, azok 1.000-10.000 Yuan, azaz 27-270 ezer Ft közötti hálapénzt kapnak azért, mert részt vesznek a nem kívánt online tartalmak elleni harcban. Külföldi lapértesülések szerint már az első 24 órában több mint 500 hívást regisztrált a hivatal. Az ázsiai ország év elején kezdte meg az emberek testi és szellemi épségét veszélyeztető webhelyek elleni hadjáratát. A kormány számos olyan intézkedést vezetett be, amik az állampolgárok lelki visszafejlődését hivatottak megelőzni, éppen ezért elrendelték, hogy csupán pornószűrő szoftverrel előtelepítve lehet csak PC-t értékesíteni a köztársaságban, s ami még ennél is meglepőbb, még a szexuális neveléssel foglalkozó oldalakhoz való hozzáférést is korlátozták a hatóságok.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még biztonságosabbá vált a bankolás a Budapest Banknál

A 2019. szeptember 14-én hatályba lépő új, európai uniós pénzforgalmi irányelv két fő újdonságot hoz a mindennapi bankolásban: egyfelől az eddiginél is biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók, másfelől megnyílik az út az új, innovatív szolgáltatások bevezetése előtt. Az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése Budapest Bank ügyfelei esetében már idén január óta működik. 

2019. szeptember 15. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás