Rivális online zenei szolgáltatót vásárolt az Apple

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 8. 08:55

Az Apple informatikai vállalat felvásárolta a Lala.com online (streaming) zenei szolgáltatót, amelyet az Apple zenei áruháza, az iTunes riválisának tekintettek.

A Lala.com-hoz csatlakozott felhasználók szinte fillérekért hallgathatták az egyedileg összeállított lejátszási listákat. Az iPohne-ra fejlesztettek még egy piacra nem dobott alkalmazást, amely az Apple-telefon tulajdonosoknak teszi lehetővé, hogy egy virtuális széfből, korlátlan ideig és mennyiségben játsszák le az egyedileg összeválogatott lejátszási listákat.

 Korábbi hírek szerint ez a megoldás az mp3 végét is jelentheti, jóllehet a Laláról származó dalok csak internetkapcsolattal, azonnali adatfolyamként hallgathatók, és a másodpercek alatt betöltődő zene minősége is sokkal rosszabb, mint az mp3, vagy a többi népszerű digitális formátum.

 Steve Dowling, az Apple szóvivője elmondta: megszokott, hogy az Apple időről-időre felvásárol kisebb technológiai vállalkozásokat, az ezekkel kapcsolatos részleteket, és terveket pedig nem szokták nyilvánosságra hozni.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás