Valós idejű keresés a Google-al

Milkovits Gábor, 2009. december 8. 12:20

Nem sokkal a személyre szabott keresést követően egy újabb izgalmas keresőfunkciót mutatott be a Google: a valós idejű találatfrissítő megoldás folyamatosan frissíti a keresési eredményeket, anélkül, hogy ehhez újra kellene tölteni a böngészőlapot.

A Google egy úgynevezett „legutóbbi találatok” szekciót iktat be a szokásos találatok közé, és ezek azok, amelyek a fent említett módon folyamatosan megújulnak. Az újítás első körben az olyan népszerű közösségi oldalakon megjelenő tartalmakra fókuszál, mint a Facebook, a MySpace vagy a Twitter mikroblog – ezek publikus adatbázisaihoz ugyanis szerződés alapján hozzáférése van a keresőszolgáltatónak. Amit Singhal Google-munkatárs elmondása szerint azonban az új technológiával elvben bármely weboldal frissítései igen gyorsan megjeleníthetők a folyamatosan frissülő találatok között. A hasznos kiegészítő az elkövetkező napokban fog megjelenni a Google keresőoldalán.

A vállalat székhelyén, a kaliforniai Moutain View-ban rendezett konferencián Singhal egy másik izgalmas újdonságot is ismertetett. A „Google Goggles” egy olyan mobil-internetes megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a mobiltelefonnal lefényképezett helyekről vagy objektumokról a fotó elküldésével információt szerezzenek a Google-tól.

Kulcsszavak: Google onlineszolg kereső

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09