Informatikai Kiválósági Díj kkv-k számára

forrás Prim Online, 2009. december 8. 19:19

A KÜRT Zrt. több vállalattal együtt megalapította a KKV Informatikai Kiválósági Díjat, amely azon kis- és középvállalkozások elismerését jelenti, amelyek informatikai rendszere hatékony, biztonságos és stratégiai fontossággal bír a vállalat versenyképességében.

A kezdeményezés célja, hogy a szektor szereplői esetében az informatika és a cégvezetés között gyakran fennálló feszültséget csökkentse, ez által növekedjen a cégek jövedelemtermelő képessége. Az alapítók szándékai szerint a díj küldetése az, hogy rangos mércéje legyen – a megközelítőleg 90 ezer vállalkozásból álló – magyarországi kkv szektor IT fejlettségének, valamint elősegítse azt, hogy az informatika az őt megillető helyre kerüljön a szektor cégvezetőinek értékrendjében, és hosszú távon hozzájáruljon a kkv-k jövedelemtermelő képességéhez is.

A vizsgálat során minden pályázó 1 hónapon belül ingyenes és teljes körű elemzést, valamint rendszerfejlesztési akciótervet kap. A legjobb vállalkozás 1 évig jogosult az elismerés „használatára”, a további két dobogós cég pedig a díjalapítók által felajánlott „ajándék” termékeket és szolgáltatásokat kapja.
A díjhoz kapcsolódóan a KÜRT kidolgozta az „informatikai biztonsági érettség” modellt: kérdőív alapján a résztvevők részletes, teljes körű elemzést kapnak IT rendszerük biztonsági állapotáról és fejlettségéről – térítésmentesen. Az eredmények megmutatják, hogy a rendszerben hol vannak hiányosságok és kockázatok (az informatika funkcionális működése és a versenyképességre gyakorolt hatékonysága szempontjából), valamint a végső adatokból a KÜRT akciótervet és iránymutatást készít az IT biztonság továbbfejlesztésére.

A pályázás bármelyik kkv-nak önkéntes és díjmentes. A díjra 2009. december 31-ig lehet pályázni a http://www.informatikaikivalosagidij.hu/index.html weboldalon. A győztes vállalatok neveit 2010 februárjában hirdetik ki, majd ezt követően kerül sor a díjak kiosztására.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB energiatároló rendszereket gyártó, modern üzemet avatott fel Badenben

Az ABB ügyfelek, politikusok és médiaképviselők részvételével megtartott avatóünnepségen, a svájci Badenben hivatalosan is megnyitotta új üzemét, amely mobilitási alkalmazásokhoz gyárt majd energiatároló rendszereket. Az energiatároló rendszereket vasúti járművekbe, e-buszokba/trolibuszokba és elektromos hajtású tehergépkocsikba építik be. Az új létesítmény fontos beruházásnak számít a gyártás helyszínéül szolgáló Svájcban, és többletértéket kínál a hazai és a külföldi mobilitási alkalmazások számára is.  

2019. november 11. 18:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás