Informatikai Kiválósági Díj kkv-k számára

forrás Prim Online, 2009. december 8. 19:19

A KÜRT Zrt. több vállalattal együtt megalapította a KKV Informatikai Kiválósági Díjat, amely azon kis- és középvállalkozások elismerését jelenti, amelyek informatikai rendszere hatékony, biztonságos és stratégiai fontossággal bír a vállalat versenyképességében.

A kezdeményezés célja, hogy a szektor szereplői esetében az informatika és a cégvezetés között gyakran fennálló feszültséget csökkentse, ez által növekedjen a cégek jövedelemtermelő képessége. Az alapítók szándékai szerint a díj küldetése az, hogy rangos mércéje legyen – a megközelítőleg 90 ezer vállalkozásból álló – magyarországi kkv szektor IT fejlettségének, valamint elősegítse azt, hogy az informatika az őt megillető helyre kerüljön a szektor cégvezetőinek értékrendjében, és hosszú távon hozzájáruljon a kkv-k jövedelemtermelő képességéhez is.

A vizsgálat során minden pályázó 1 hónapon belül ingyenes és teljes körű elemzést, valamint rendszerfejlesztési akciótervet kap. A legjobb vállalkozás 1 évig jogosult az elismerés „használatára”, a további két dobogós cég pedig a díjalapítók által felajánlott „ajándék” termékeket és szolgáltatásokat kapja.
A díjhoz kapcsolódóan a KÜRT kidolgozta az „informatikai biztonsági érettség” modellt: kérdőív alapján a résztvevők részletes, teljes körű elemzést kapnak IT rendszerük biztonsági állapotáról és fejlettségéről – térítésmentesen. Az eredmények megmutatják, hogy a rendszerben hol vannak hiányosságok és kockázatok (az informatika funkcionális működése és a versenyképességre gyakorolt hatékonysága szempontjából), valamint a végső adatokból a KÜRT akciótervet és iránymutatást készít az IT biztonság továbbfejlesztésére.

A pályázás bármelyik kkv-nak önkéntes és díjmentes. A díjra 2009. december 31-ig lehet pályázni a http://www.informatikaikivalosagidij.hu/index.html weboldalon. A győztes vállalatok neveit 2010 februárjában hirdetik ki, majd ezt követően kerül sor a díjak kiosztására.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közösségi finanszírozással segítené az iskolákat a Redmenta

Befektetésért indult a Cápák Közöttbe a digitális oktatás úttörőjeként ismert Redmenta, cápatörténelmi ajánlatot kaptak. Most a közösség erejét hívják segítségül, hogy megoldásukat minél több iskolába elvihessék országszerte. 

2023. március 27. 15:40

A növekedés új szakaszába lépett a Huawei hirdetési platformja, a Petal Ads

Huawei hirdetési platformja, a Petal Ads is csatlakozott a több mint 800 tagot számláló, a teljes mobilhirdetési ökoszisztémát összefogó nemzetközi szakmai szervezethez, a Mobil Marketing Szövetséghez (Mobile Marketing Association – MMA). A tagság többek között a platform új növekedési szakaszát is fémjelzi; a Petal Ads 2020-as indulása óta kilencszeresére növelte hirdetői hálózatát, jelenleg naponta közel 4 milliárd hirdetési kérelmet szolgál ki, ami várhatóan akár további 400 százalékkal is növekedhet idén.

2023. március 27. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08