Informatikai Kiválósági Díj kkv-k számára

forrás Prim Online, 2009. december 8. 19:19

A KÜRT Zrt. több vállalattal együtt megalapította a KKV Informatikai Kiválósági Díjat, amely azon kis- és középvállalkozások elismerését jelenti, amelyek informatikai rendszere hatékony, biztonságos és stratégiai fontossággal bír a vállalat versenyképességében.

A kezdeményezés célja, hogy a szektor szereplői esetében az informatika és a cégvezetés között gyakran fennálló feszültséget csökkentse, ez által növekedjen a cégek jövedelemtermelő képessége. Az alapítók szándékai szerint a díj küldetése az, hogy rangos mércéje legyen – a megközelítőleg 90 ezer vállalkozásból álló – magyarországi kkv szektor IT fejlettségének, valamint elősegítse azt, hogy az informatika az őt megillető helyre kerüljön a szektor cégvezetőinek értékrendjében, és hosszú távon hozzájáruljon a kkv-k jövedelemtermelő képességéhez is.

A vizsgálat során minden pályázó 1 hónapon belül ingyenes és teljes körű elemzést, valamint rendszerfejlesztési akciótervet kap. A legjobb vállalkozás 1 évig jogosult az elismerés „használatára”, a további két dobogós cég pedig a díjalapítók által felajánlott „ajándék” termékeket és szolgáltatásokat kapja.
A díjhoz kapcsolódóan a KÜRT kidolgozta az „informatikai biztonsági érettség” modellt: kérdőív alapján a résztvevők részletes, teljes körű elemzést kapnak IT rendszerük biztonsági állapotáról és fejlettségéről – térítésmentesen. Az eredmények megmutatják, hogy a rendszerben hol vannak hiányosságok és kockázatok (az informatika funkcionális működése és a versenyképességre gyakorolt hatékonysága szempontjából), valamint a végső adatokból a KÜRT akciótervet és iránymutatást készít az IT biztonság továbbfejlesztésére.

A pályázás bármelyik kkv-nak önkéntes és díjmentes. A díjra 2009. december 31-ig lehet pályázni a http://www.informatikaikivalosagidij.hu/index.html weboldalon. A győztes vállalatok neveit 2010 februárjában hirdetik ki, majd ezt követően kerül sor a díjak kiosztására.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39