Gesztusvezérelt szoftver, avagy Magyarország, mint innovációs nagyhatalom

Mobilitás és Multimédia Innovációs TechShow - először Magyarországon

forrás Prim Online, 2009. december 8. 19:31

Idén először került megrendezésre a hazai infokommunikációs fejlesztéseket felvonultató „Mobilitás és Multimédia Innovációs TechShow”. A Jövő Házában megrendezett kiállításon és konferencián a résztvevők kipróbálhattak gesztusvezérelt szoftvert, 3-dimenziós képernyőt és virtuális valóság alkalmazást. A Mobilitás és Multimédia Klaszter által rendezett eseményen bemutatták a hosszú távú mobiltechnológiai és újmédia országstratégia ajánlást is.

Mobil és újmédia országstratégia 2020-ig

Az első Innovációs Techshow alkalmából a Mobilitás és Multimédia Nemzeti Technológiai Platform bemutatta a magyarországi mobil- és új média iparág 2020-ig terjedő stratégiai kutatási tervét, mely a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával készült. A szakmai tanulmány kapcsán tartott sajtótájékoztatón Pukler Gábor, a Magyar Telekom Innovációs és üzletfejlesztési igazgatója, egyben az MMPlatform és MMKlaszter elnöke elmondta, hogy az infokommunikációs technológiák fejlődése, a komplex intelligenciájú megoldások térnyerése, az eszközökhöz és szolgáltatásokhoz való egyre sokrétűbb hozzáférhetőség, valamint az elektronikus eszközeink többrétegű hálózatosodása fontos háttértámogatói lesznek a társadalmi, környezeti és gazdasági kihívások kezelésének, megoldásának. Magyarország akkor fog e folyamatban aktív szerepet betölteni, ha tudatosan és intézményesített keretek között kezdi el a komparatív előnyeire alapozott stratégiai kutatás-fejlesztési és innovációs programját, amelynek részleteit az Innovációs TechShow-n ismertette Pukler. Szerinte a kiállítás is bizonyítja, hogy Magyarországon él és virul az innováció: „Megfelelő infrastruktúra, befektetői környezet és innováció menedzsment mellett a hazai infokommunikációs fejlesztések 10 éven belül meghatározó szereplői lehetnek a globális mobil és újmédia piacnak. Célunk, hogy Magyarország innovációs nagyhatalom legyen 2020-ra” – mondta az igazgató.

„Fel kell ismernünk a paradigmaváltást: felértékelődött a vizualitás és a valósidejűség, a mai fiatalok már mindent képernyő előtt, online üzemmódban csinálnak.” – mondta Dr. Magyar Gábor, Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Médiainformatikai Szakosztályának elnöke, hangsúlyozva, hogy ha az új médiára kellően nagy hangsúlyt fektetünk, akkor ez a magyar kreativitással ötvözve húzóágazattá válhat Magyarországon.

Dialógusban a kockázati tőkések, kormányzati tisztviselők és innovációs menedzserek


A kiállítás mellett rendezett szakmai konferencián innovációs szakemberek, kormányzati tisztviselők és kockázati tőkebefektetők vitatták meg a hazai kutatás-fejlesztés és innováció lehetőségeit és hosszú távú céljait. A Stratégia-Jövő, avagy a tudatos jövőépítés című blokkban az üzleti és kutatói oldal, valamint a kormányzati oldal képviselői osztották meg egymással tapasztalataikat és vízióikat, a Tőke szekcióban a tőkét keresők és kínálók ültek le egy asztalhoz, míg a New Media – jelen és jövő blokkban a „jövőbe látók” és a „megvalósítók” dialógusa zajlott.

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átfogó körképet készített az okosórák kelet-közép-európai piacáról a Huawei

A kelet-közép-európai vásárlók mintegy 90 százaléka az egészségfigyelést tartja az okosórák legfontosabb funkciójának, az eszközök vásárlásakor pedig az akkumulátor üzemideje, a vízállóság és a meglévő okostelefonjaikkal való kompatibilitás az elsődleges szempontok – derült ki a Huawei első alkalommal közzétett, több európai kutatást összegző okosórapiaci körképéből. A klasszikus, kerek számlappal és fém házzal rendelkező készülékek a legkeresettebbek a megkérdezettek körében, az alapvető egészségkövető funkciók mellett pedig népszerűek a szív egészségével kapcsolatos mérési lehetőségek is.

2023. január 31. 20:23

Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

2023. január 31. 17:11

4 éven belül átveszik a vezetést az elektromos járművek Európában

Az elektromos és plug-in hibrid autók értékesítése Európában már 2027-re meghaladja az összes többi motortípus forgalmát, amivel a kontinens beelőzi az Egyesült Államokat és Kínát is – derül ki az EY nemzetközi elemzéséből. A tanulmány szerint 2040-re a belső égésű motorral hajtott járművek aránya az összes eladás kevesebb mint 1 százalékára zsugorodik világszerte. 

2023. január 28. 12:23

Mindössze 500 darab készült ebből a karórából

Újabb limitált szériás kiadást mutatott be a Casio a G-Shock márka 40. éves évfordulója alkalmából. Az új, MR-G sorozatba tartozó karóra a japán kardok kimunkáltságát és időtállóságát testesíti meg, megalkotásához a Casio legkifinomultabb, high-tech órakészítési eljárásait alkalmazták. „A MRG-B2000GA-1A modell különleges felülettel bír, amelyet 800 éves japán, Gassan-kardkészítési technikák segítségével hoztak létre” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

2023. január 25. 15:27

3 menetrögzítő kamera a legek kategóriájából

Menetrögzítő kamerát keresel, de nem tudod, melyiket válaszd? A minőség mellett a kedvező ár-érték arány is fontos számodra? Mutatunk három modellt, amelyek a legjobbat nyújtják a kategóriájukban, miközben a pénztárcádat is kímélik.

2023. január 24. 21:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46