Országos Elektronikai Klaszter alakult

OTS - Cégvonal, 2009. december 15. 10:16

10 alapító taggal megalakult november 19.-én az Országos Elektronikai Klaszter. Jó néhány szakterületen működik már ilyen szakmai egyesülés, az elektronikai iparban azonban a most megalakult klaszter hiánypótló.

A klaszter alapításánál két szándék találkozott, a Talentis program képviselői a "magyar szilíciumvölgy" létrehozását szorgalmazzák, a Magyarországi Elektronikai Társaság (MELT) pedig az elektronikai ipar képviseletének kívánnak ezzel hangsúlyt adni gazdasági téren is. A klaszter tagjait a Zsámbéki Medencei Térségfejlesztő Nonprofit Kft. és a MELT tagvállalatai alkotják.

A klaszter fő célkitűzései között szerepel a kutatás-fejlesztés, ezen belül a nagy szellemi hozzáadott értéket realizáló beágyazott rendszerek fejlesztése, fórumot teremteni a multinacionális gyártók és kkv-k közötti beszállítói kapcsolat feltételrendszerének és elvárási-teljesíthetőségi kérdéseinek kidolgozásához, valamint adatbázist kialakítani a magyarországi elektronikai iparról, a beruházók, külföldi és belföldi befektetők tájékoztatására. További célkitűzések a működés során alakulnak ki.

A 10 alapító céget további csatlakozó vállalkozások követik. A klaszter elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzat szerint tevékenykedik. Irányítását a Klaszter Menedzsment látja el, a Klaszter Bizottság közreműködésével. Központja a Herceghalomban működő inkubátorházban van (2053 Herceghalom, Gesztenyés út 3.)
 

Kulcsszavak: trend IT

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung 46 megoldása nyerte el a CES 2020 Innovációs Díját

A Samsung 46 új termékinnovációs megoldását ismerték el a CES 2020 Innovációs Díjával, köztük három termék a Legjobb Innováció díjat nyerte el kategóriájában. A nívós elismerés a legújabb technológiával rendelkező, kiemelkedő formatervezésű és egyedi kialakítású termékeket és szolgáltatásokat tünteti ki. A Galaxy Note10+ 5G okostelefon is a Legjobb Innováció díjat kapta meg.  

2019. november 11. 12:59

PayPal: világszerte nő a mobil eszközökről történő vásárlás aránya

Az online értékesítő vállalkozások számára 2020 és az azt követő időszak több lehetőséget kínál mint valaha, hogy a fogyasztói szokásokat és az egyes piacok jellegzetességeit figyelembe véve egyszerűbbé tegyék a vásárlás folyamatát és növeljék a vásárlási élményt. A kereskedők számára nyitva áll a lehetőség, hogy kihasználják a mobil kereskedelem növekedését és a közösségi platformokon történő vásárlás térnyerését, ha olyan partnerekkel működnek együtt, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy még jobb digitális élményt nyújtsanak vásárlóiknak. 

2019. november 11. 11:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás