Országos Elektronikai Klaszter alakult

OTS - Cégvonal, 2009. december 15. 10:16

10 alapító taggal megalakult november 19.-én az Országos Elektronikai Klaszter. Jó néhány szakterületen működik már ilyen szakmai egyesülés, az elektronikai iparban azonban a most megalakult klaszter hiánypótló.

A klaszter alapításánál két szándék találkozott, a Talentis program képviselői a "magyar szilíciumvölgy" létrehozását szorgalmazzák, a Magyarországi Elektronikai Társaság (MELT) pedig az elektronikai ipar képviseletének kívánnak ezzel hangsúlyt adni gazdasági téren is. A klaszter tagjait a Zsámbéki Medencei Térségfejlesztő Nonprofit Kft. és a MELT tagvállalatai alkotják.

A klaszter fő célkitűzései között szerepel a kutatás-fejlesztés, ezen belül a nagy szellemi hozzáadott értéket realizáló beágyazott rendszerek fejlesztése, fórumot teremteni a multinacionális gyártók és kkv-k közötti beszállítói kapcsolat feltételrendszerének és elvárási-teljesíthetőségi kérdéseinek kidolgozásához, valamint adatbázist kialakítani a magyarországi elektronikai iparról, a beruházók, külföldi és belföldi befektetők tájékoztatására. További célkitűzések a működés során alakulnak ki.

A 10 alapító céget további csatlakozó vállalkozások követik. A klaszter elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzat szerint tevékenykedik. Irányítását a Klaszter Menedzsment látja el, a Klaszter Bizottság közreműködésével. Központja a Herceghalomban működő inkubátorházban van (2053 Herceghalom, Gesztenyés út 3.)
 

Kulcsszavak: trend IT

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Fidelity: Nyernek az elektromos autók?

Aki napjainkban autóval végighalad egy európai belváros utcáin, azonnal számos nyomát láthatja a forgalmi trendek változásának. A külön kerékpáros sávok, az elektromos buszok, az elektromos töltőállomások és a szédült ütemben emelkedő parkolási díjak mind-mind azt jelzik, hogy a személyautók, főleg a belső égésű motorral felszereltek, már nem szívesen látott vendégek a sűrűn beépült belső kerületekben. A jövő az alternatív közlekedési eszközöké és a kibocsátásmentes erőforrásoké. A Fidelity piaci megfigyelőinek előrejelzései szerint az éghajlatkímélő meghajtási módok versenyét az elektromos autók fogják megnyerni, melyek idővel teljesen kiszorítják majd a levegőszennyező belső égésű motorokkal gyártott társaikat1.

2023. június 6. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39