Internetbiztonsági illetékest nevezett ki Obama

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 23. 10:11

A Bush-kormányzat egy volt tanácsadóját, Howard Schmidtet nevezte ki Barack Obama amerikai elnök az internetbiztonsági ügyek koordinátorának.

John Brennan, az elnök biztonsági és terrorizmusellenes tanácsadója keddi közleményében arról tájékoztatott, hogy Schmidt feladata a kormányzat valamennyi szektorának kiberbiztonságával összefüggő intézkedések összehangolása lesz, s hogy Schmidt rendszeresen találkozik majd az elnökkel, és "fontos tagja" lesz nemzetbiztonsági csapatának. Az új illetékes szorosan együtt fog működni az elnöki gazdasági csapattal is - jelezte.

 Schmidt George W. Bush kormányzatának stábjában is internetbiztonsággal foglalkozott, és jelenleg az Information Security Forum elnöke. Pályája során szolgált a légierőnél, a Szövetségi Nyomozó Irodánál (FBI), illetve a Microsoft szoftveróriásnál. Most elnyert posztján mind katonai, mind polgári területen fogja irányítani az amerikai kormányzat internetbiztonsági politikáját.
 

Kulcsszavak: security hacker

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás