Red Hat: a 2010-es pénzügyi harmadik negyedévben 18 százalékos árbevétel-növekedés

Kovács Attila, 2009. december 25. 08:56

Az amerikai Red Hat, a világ vezető nyílt forráskódú megoldásokat nyújtó vállalata, december 22-én bejelentette pénzügyi eredményét a 2010-es fiskális harmadik negyedévre, 2009. november 30-i lezárással. A negyedév teljes bevétele 194,3 millió USD volt, ami 18%-os növekedés az előző év ugyanezen időszakához képest. Előfizetésekből származó bevétel a negyedévben 164,4 millió USD volt, ami 21%-os növekedés az előző évhez képest.

Jim Whitehurstelnök-vezérigazgató így értékelt: "A folyamatos szilárd teljesítés egy hasonlóan erős negyedévhez vezetett a Red Hat-nél. A kétszámjegyű növekedésünket a jelenlegi gazdasági környezetben az impozáns érték központúság és kíváló szolgáltatás képességünk vezette. Az ügyfél-központúságunk egyértelműen differenciált minket a versenyből. Folytattuk az új termékek bevezetését, többek között a novemberben kiadott RHEV-el, amely elősegíti pozíciónkat a szervervirtualizációban és felhő-számítástechnika terén. A RHEV egy olyan magas értékű, alacsony költségű, nyílt menedzsment megoldást kínál amely eddig nem volt megtalálható a 2 milliárdos USD virtualizációs piacon.”

A negyedévre kiszámított működési jövedelem 19,8 millió USD volt, amely tartalmaz egy előzetesen már bejelentett 8,8 millió USD összeget egy bírósági megállapodásra, az előző év azonos negyedévének 21 millió USD-os eredményéhez képest. Az általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti üzemi árrés 10,2% volt. A nem az általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti üzemi árrés 23,7 % volt, amely 50 pontos növekedést jelent az előző év azonos negyedévhez képest. Az általánosan elfogadott számviteli elvek szerint kiszámított nettó jövedelem a negyedévre 16,4 millió USD, a részvények kibocsátási ára pedig 0,08 USD volt, az előző év azonos negyedévének 24,3 millió USD értékű nettó jövedelméhez, valamint a 0,12 USD értékű kibocsátási árához viszonyítva. Az általánosan elfogadott számviteli elvek szerint kiszámított nettó jövedelem a jelenlegi negyedévben csökkentve lett. A negyedévre vonatkozó, nem az általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti korrigált adózott jövedelem 33,5 millió USD, a részvények kibocsátási ára pedig 0,17 USD volt, a részvény kompenzációnak, az amortizációs költségeknek és a bírósági megállapodási költségek levonása után a lenti táblázatban részletezett levonása után. Ugyanezek az adatok az előző év azonos negyedévében 36,9 millió USD, illetve részvényenként 0,18 USD voltak.

A negyedév végén, november 30-án az elhatárolt bevételeket is tartalmazó nettó árbevétel 618,7 millió USD volt, amely az előző évhez képest 23 %-os növekedést mutatott. 2009 november 30-án a készpénz és készpénz egyenértékesek, valamint beruházások összege 959, 1 millió USD volt 52,3 millió értékű vagy 1,9 millió részvény visszavásárlása után.

Kulcsszavak: Red Hat +céginfo +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

így adóznak a kriptovaluták Európában és a FÁK országaiban

A kriptovaluták iránti fokozódó érdeklődés nyomán a Binance egy új, Binance Tax Watch elnevezésű blogsorozatban foglalja össze a digitális pénzügyi eszközök adózásával kapcsolatos tudnivalókat. Ennek első része az Európában és a Független Államok Szövetségében 2023 első negyedévében foganatosított adózási szabályokat mutatja be. A Binance szerint a jogkövető adózás révén az egész Web3 iparág megítélése javulhat, ami a szektor további bővülését eredményezheti.

2023. június 3. 14:05

A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja

A digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák – úgy mint az 5G, a mesterséges intelligencia, vagy a Big Data – használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. 

2023. június 3. 11:36

Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

2023. június 3. 09:59

Magyar cég a leginnovatívabbak között Európában

Akár negyedére rövidíti az ipari gépészeti központok, légtechnikai rendszerek és más összetett épületgépészeti megoldások kivitelezési idejét és gyakorlatilag nullára csökkenti az anyagveszteséget egy nemzetközi díjjal elismert magyar technológia. Az Európa tíz leginnovatívabb építőipari cége közé beválasztott GLT Delta az épületszkennelés, a négydimenziós tervezés és az előregyártás kombinálásával vált pécsi családi vállalkozásból európai referenciákkal rendelkező céggé.

2023. június 2. 21:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39