Feltörték a Kindle másolásvédelmi kódját

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 31. 09:19

Egy izraeli hackernek sikerült feltörnie a Kindle elektronikusköny-olvasóra szánt dokumentumok másolásvédelmi (DRM) kódját, lehetővé téve az Amazontól vásárolt elektronikuskönyvek PDF-formátumban való terjesztését.

A Labba néven emlegetett kódtörő az izraeli hacking.org felhívására írta meg a jogvédett e-könyvek sokszorosítását lehetővé tévő szoftvert. A DRM (digital rights management) másolásvédelmi eljárást a digitális zenéknél és a DVD-filmeknél is előszeretettel használják, a feltörhetetlennek tartott kódot Jon Lech Johansennek 1999-ben sikerült feltörnie, majd az iTunes zenei áruház DRM-mel védett zenéi ellen fordult, aminek eredményeként az Apple elkezdte a másolásvédelem nélküli tartalmak árusítását. Szakértők szerint a DRM nem alkalmas az eladások növelésére és az illegális másolatok számának csökkentésére.

 Az Amazon a kódtöréssel kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott, az a legvalószínűbb, hogy frissíti az online áruházából megvásárolható e-könyvek másolásvédelmi eljárását - olvasható a BBC hírportálján.
 

Kulcsszavak: Amazon security média e-book

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az e-mail használat a munkahelyen és a GDPR!

A legtöbb szervezet a mindennapi munka során az üzleti kapcsolattartásra elektronikus levelezést használ és ennek érdekében a munkatársak számára céges domain alatt postafiókot hoz létre.

2020. február 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás