Máris kihasználják a PDF-rést

Genda Csongor Zoltán, 2010. január 4. 16:11

A biztonságspecialisták az év első napján figyeltek fel egy komoly, az Adobe Readert és az Acrobatot érintő támadáshullámra.

2009 utolsó napjaiban jelent meg az a McAfee-tanulmány, amely előrevetítette, hogy 2010-ben az Adobe szoftverek kerülnek majd a hackerek célkeresztjébe, és a bűnözők kevesebb figyelmet fognak szentelni a Microsoft-termékeknek. Úgy tűnik, valóra vált  a jóslat, mert az Internet Storm Center egy jól kidolgozott, erős támadáshullámról számolt be, melynek első lökéseit már január elsején érezni lehetett.

A rossz fiúk a jól ismert CVE-2009-4324 jelzésű sebezhetőséget használják ki, amire csupán a jövő keddi frissítőcsomag kínál gyógyírt, addig viszont védtelenek a felhasználók... Négy napja tömegével terjesztik a hackerek manipulált PDF-állományaikat, amellyel rést üthetnek a biztonsági pajzson. Ha az óvatlan felhasználók megnyitnak egy ilyen fájlt, összeomlik a Reader, s letöltődik két fájl is, melyek egyikét a vizsgált 40 vírusirtóból csupán 6 ismerte fel. A támadások ideiglenesen kivédhetők a Javascript funkció deaktiválásával.

Kulcsszavak: pdf security Adobe Reader

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08