Síszemüveg nagy látószögű videokamerával

Kiss Ádám Zoltán, 2010. január 4. 17:01

A síszezon még csak most kezdődik igazán, így nem késő beszerezni a napokban bemutatkozó videokamerával szerelt szemüveget, mely állóképek készítésére is alkalmas.

A koncepció megegyezi a búvárszemüvegekbe épített felvevőegységekével, lehetőséget biztosítani a videózásra akkor is, amikor nincs szabad kezünk. A hivatalos nevén Summit Series Snow Camera Goggle névre hallgató eszköz január 5-én a Las Vegas-i CES fogyasztói elektronikai vásáron mutatkozik be először élőben, ám forgalmazását szinte azonnal meg is kezdik. A kamera 720x480-as felbontású videofelvételeket készít lesiklás közben, ami nem üti meg a kisebbik HD felbontást sem, viszont ezt másodpercenként 30 képkockával rögzíti és hangot is felvesz közben, így teljesebb lehet az élmények megörökítése. Szerencsére a tervezők gondoltak arra, hogy az egész ötlet lényege, hogy ne kelljen kamerát vinnünk magunkkal, és ha lehet fényképezőgépet sem, így a az 5 megapixeles szenzorral állóképeket is készíthetünk teljes, 2560x1920 pixeles felbontásban. A nagylátószögű optika segít a minél több élmény megragadásában, és mindezért a gyártó tervei szerint 149 dollárt kérnek majd a boltokban.
 

Kulcsszavak: kamkorder sport

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon két új készülékkel jelentkezik

A Nikon bejelentett egy kisméretű, magasabb kategóriát képviselő vlogger fényképezőgépet, és egy rendkívül könnyen hordozható szupertelefotós fix objektívet.

2022. június 29. 16:43

Varázsolj profi képeket az okostelefonoddal!

Az okostelefonok azon túl, hogy összekapcsolják az embereket, a fényképezés népszerűsítésével is hozzájárultak mindennapjaink megváltoztatásához. Bár még nem érték el a professzionális fényképezőgépek teljesítményét, az okostelefonos fényképezőgépek a megjelenésük óta rengeteget fejlődtek. Azáltal, hogy a fotózás könnyen elérhetővé vált, sokan már nemcsak egyszerűen befogadóként tekintenek magukra, hanem felfedezték a bennük rejlő alkotói ambíciókat is. Ez a szenvedély pedig arra ösztönzi őket, hogy folyamatosan fejlesszék képességeiket.

2022. június 27. 11:20

A mobil képalkotás jövője a Counterpoint Research webináriumának témája

A HONOR globális technológiai márka a Counterpoint Research által szervezett online rendezvényen, mint a telekommunikációs iparág egyik vezetője osztotta meg tapasztalatait. A „Smartphone Imaging Trends: New Directions Capturing Magic Moments” (Új irányok a varázslatos pillanatok megörökítésében) webinárium vendége volt a HONOR, hogy bemutassa vezető szerepét az okostelefonok élvonalbeli képalkotási megoldásai terén és ismertesse az okostelefonok kameráinak jövőjét alakító trendeket.

2022. június 10. 09:56

Szerezze be új felszerelését most a Nikon nyári azonnali kedvezmény promóciójában

A nyár kezdetének megünneplésére a Nikon a fotósoktól, a videósoktól és a tartalomkészítőktől a hobbifotósokig és hivatásos fotográfusokig mindenkinek lehetőséget kínál egy kiváló azonnali pénzvisszatérítési promócióra. 

2022. május 30. 14:59

Szakmai napot szervez a FotoKlikk

Május 14-én, szombaton, a FotoKlikk megszervezi a hazai legnagyobb, egész napos szakmai napot, 5 szekcióval és 16 előadóval. Az 5 szekciót a témára szakosodott neves moderátorok vezetik.

2022. május 8. 12:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24