Tároló- és információkezelés új korszaka: EMC FAST

Kovács Attila, 2010. január 5. 16:04

Az EMC ma ismertette teljesen automatizált többszintű tárolási (FAST) elképzelését és bejelentette az e technológiára épülő első termékeit is. A már kapható új technológiával automatizálható az adatok mozgatása a tárolórendszeren belül, többórányi vagy akár többnapnyi ismétlődő, manuális tárolóadminisztrációs feladatot kiváltva. Ennek eredményeképpen magasabb szolgáltatásszintek biztosíthatók, miközben az EMC szerint legalább 20 százalékkal csökkenthető a tárolóeszközök beszerzési és 40 százalékkal az üzemeltetési költsége.

Az EMC FAST technológiája lesz a cég összes tárolási hatékonyságnövelési és automatizálási szolgáltatásának alapja, ami lehetőséget teremt az információk hatékonyabb kezelésére, kisebb helyen, energiatakarékosabban, kevesebb hűtéssel, ráadásul alacsonyabb tárolási tőkeráfordítással és üzemeltetési költséggel. Gondoskodik róla, hogy a megfelelő információ a megfelelő helyen legyen a megfelelő időpontban, ugyanakkor úgy van optimalizálva, hogy a legnagyobb teljesítményt és a legalacsonyabb költségeket kínálja. Egyesíti az alkalmazások teljesítményét az aktív adatok esetében akár 800 százalékkal növelő nagyvállalati flash-meghajtók előnyeit a nagykapacitású SATA-merevlemez-meghajtók költségtakarékosságával – ezekkel az inaktív adatok esetében megabájtonként akár 80 százalékos költségcsökkentés is elérhető.

Az információk folyamatos bővülése és a terjedőben lévő virtuális adatközpontok és egyéni feldolgozásifelhő-rendszerek támasztotta követelmények miatt az IT-szervezeteknek új eszközökre van szükségük azokhoz az automatizálási és egyszerűsítési szolgáltatásokhoz, amelyekkel az informatikát szolgáltatásként kínálhatják. Az EMC FAST technológiája fordulópontot jelent a tárolóiparban és átformálja azt, ahogyan az IT-szervezetek az információs infrastruktúrákat felépítik és használják. Az EMC FAST-jövőképe olyan szolgáltatásokat egyesít, mint a logikai egységszámoknál finomabb felosztású szintekre bontás (sub-LUN tiering), az igény szerinti kapacitáskiosztás, a blokk- és fájlszintű adatduplikáció-mentesítés, az adattömörítés, a lemezlelassítás, a beépített archiválás, valamint az egyéni és nyilvános feldolgozásifelhő-egyesítés – és ezzel kiemelkedő színvonalú automatizálást, felügyeletet és költségmegtakarítási lehetőségeket kínál.

Az EMC FAST technológia első fázisa máris elérhető az új és meglévő EMC symmetrix V-Max és EMC CLARiiOn CX4 hálózati tárolórendszerekben és az EMC Celerra NS egyesített tárolórendszerekben. A FAST legfontosabb jellemzői:

  • Többszintű tárolási irányelvek kényelmes létrehozása és alkalmazása az adatok felügyeletének, elhelyezésének és mozgatásának észrevehetetlen automatizálásához a tárolórendszeren belül, az üzleti igények alapján.
  • Kifinomult, beépített szoftver az adatok értékében és elérési mintáiban bekövetkezett változások figyelésére, elemzésére és az ezekre adott reakciókra a tárolási erőforrások önoptimalizálását támogatva, hogy az alkalmazások kihasználhassák a nagyvállalati flash-meghajtók kiemelkedően magas teljesítményét és maximalizálhassák a SATA-meghajtók költségeit, hatékonyabbá tegyék a helykihasználást.
  • Rugalmas és teherbíró irányelvek, amelyekkel a felhasználók automatikusan vagy adminisztrátori jóváhagyással adhatnak meg a szolgáltatásszint-követelményeket támogató többszintű tárolási szabályokat.
  • Innovatív rendszerszolgáltatások, amelyek lehetőséget adnak az integrációra a belső feldolgozásifelhő-rendszerekkel és a külső felhőfelhőszolgáltatókkal a fájl alapú és a strukturálatlan adatok elhelyezésének és mozgatásának zökkenőmentes egyesítésére.
  • Fejlett felügyeleti szolgáltatások az alkalmazások teljeskörű felderítésére és a jelentések elkészítésére a tárolás szintekre bontásához, a tárolási erőforrások topológiájának és attribútumainak kényelmes áttekintéséhez, a kapacitáskiosztás és az üres helyek figyelemmel kíséréséhez, a valós idejű és történeti teljesítményeredmények megnézéséhez a használat szerint fizetendő és a visszaterheléses üzemeltetési modellek érdekében. Az EMC FAST technológia további részének tömeges megjelenése 2010 elején várható.


Az EMC szerint jelenleg a vállalat a világon az egyetlen, amelyik ezt a technológiát a csúcskategóriás, a középkategóriás és az egyesített platformokon is nyújtani tudja.

Kulcsszavak: EMC adattárolás

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció mentén szakad ketté a hazai vállalati szektor

Az RnD Strategy Kft. közösen a Kantar – Hoffman nemzetközi piackutató céggel az elmúlt 20 év legátfogóbb innovációs kutatását végezte el 2022 júliusában. A kutatás a soft kvóta régióra és fő nemzetgazdasági ágazatokra vonatkozva zajlott; ezek a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás.

2022. október 2. 14:18

Több év kihagyás után sem lehetetlen visszatérni a munkaerőpiacra

Több éves kihagyás után gyakran egy konferenciahívás elindítása sem magától értetődő a munka világába visszatérők számára, megkopik a szakmai és nyelvtudás. Ebben segít a Morgan Stanley Return to Work – Lendülj újra munkába! programja, amelyet hetedik éve hirdet meg Budapesten a globális pénzintézet. A 16 hetes képzés azoknak segít, akik legalább egy év kihagyás után szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra. A programra 2022. október 30-ig lehet jelentkezni.

2022. október 2. 11:51

Tajvani eszközökkel innoválják a magyar energiaipart

A világ egyik vezető ipari informatikai berendezéseket gyártó és fejlesztő vállalata, a tajvani székhelyű Moxa szeptemberben legnagyobb magyarországi partnereihez látogatott, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket, amelyeket elsősorban a transzformátor-alállomásokon keletkezett igények és a megújuló energiaforrások egyre szélesebb körű elterjedése inspirált.

2022. október 1. 10:13

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Hazánkba is megérkezett a felújított okostelefonokat értékesítő startup

A világ négy vezető telefonmárkájának (Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei) mintegy 300 különböző modellje érhető el nagyon kedvező áron a Rejoy.hu-n, a felújított telefonok újonnan indult piacterén. Ezek nem egyszerűen használt telefonok, a szigorú tesztelési- és alapos tisztítási folyamatot követően a cég 12 hónapos garanciát vállal mindegyikre. A Rejoy sikeres üzleti modellje már két országban bizonyította működőképességét, a cég pedig 8 millió eurós befektetést kapott az eMAG Ventures-től.

2022. szeptember 29. 20:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38