Élethű 3D képek kétdimenziós tartalomból, érintőképernyős távirányító

forrás Prim Online, 2010. január 10. 13:49

A Samsung Electronics bemutatta LED háttér-világítású televízióinak legújabb generációját, mely magában foglal egy  3D processzort is.

A 9000-es széria elnyerte a 2010-es CES „Best of Innovations” díját. A LED TV paletta nyolc terméksorozatot és 19”-tól 65”-ig terjedő képernyőválasztékot foglal magában.


Az idei év prémium LED TV sorozatai – a 7000, 8000 és 9000 – mind rendelkeznek a Samsung által szabadalmaztatott beépített 3D processzorral és emitterrel, amely lehetővé teszi többféle 3D szabvánnyal való kompatibilitást, beleértve a HD-ready és Full HD minőséget és a “Blu-ray 3D” szabványt. A 3D Blu-ray lejátszó (BD-C6900) mellett a Samsung így egy teljes tv-termékskálát kínál az otthoni 3D házimoziélmény megteremtéséhez. Azért, hogy a hagyományos tévéműsorokat is 3 dimenzióban lehessen élvezni, a Samsung 3D processzora konvertálótechnológiával rendelkezik, amely a kétdimenziós tartalmat azonnal 3 dimenzióssá alakítja, számítógép nélkül. Be lehet állítani a mélység szintjét és a világosságot egy élő focimeccshez is, ezáltal a mérkőzés részeseinek érezhetjük magunkat. És mindezt a teljes színskála megjelenítése mellett élvezhetik a nézők, ami egy eddig még nem látott csodálatos élményt teremt.

A beépített Enthernet-, illetve az előkészített vezeték nélküli kapcsolat kiszolgálja a vásárlók “tartalom határok nélkül” igényeit. Az Internet@TV megoldás már tartalmaz olyan Samsung alkalmazásokat, mely segítségével elérhető több internetes tartalomszolgáltató oldala.A Samsung prémium LED televíziói ötvözik a local dimming-es direkt LED megvilágítás és az oldalsó megvilágítás előnyeit. Ez a technológia biztosítja a tökéletesen mélyfekete árnyalatok  és a vibráló színek megjelenítését még jobb kontrasztarány mellett.

A Samsung még keskenyebb szegélyű, szálcsiszolt kávájú készülékeket mutatott be ezüst- és fekete színben. A Samsung emellett megalkotott egy új négylábú állványt is, mellyel a televízió még inkább bútorra hasonlít.

Atelevíziók az EnergyStar 4.0-nak is megfelelnek.A Samsung által kifejlesztett érintőképernyős távirányító használata rendkívül egyszerű, könnyű vele eligazodni a beállításokon és alkalmazásokon. Az integrált Wi-Fi és infravörös kapcsolaton keresztül érintőgombok és QWERTY billentyűzet segítségével irányíthatjuk a televíziót és a többi kapcsolódó audiovizuális eszközünket. Magán az eszközön is nézhetünk adást, így amíg egy blu-ray film látható a nagyképernyőn HD minőségben, a távirányítón belenézhetünk kedvenc csapatunk mérkőzésébe (csak a 9000 sorozatnál). Böngészhetünk rajta keresztül zenét, képeket vagy videókat, egyenesen az otthoni számítógépünkről a DLNA segítségével, így a tárolt tartalmakat a televízión is le lehet lejátszani.

Kulcsszavak: Samsung televízió CES

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

A Bosch mobilitási üzletága gyorsabban nő a piacnál

A Bosch 2018 eleje óta mintegy 13 milliárd euró összegben kapott elektromobilitási megrendeléseket, többek között személygépkocsik és könnyű teherautók akkumulátoros erőátviteli rendszereire vonatkozó gyártási projekteket. E sikeres megrendeléseknek és saját innovatív erejének köszönhetően a Bosch a jelenlegi nehéz körülmények között is tartja pozícióját.

2019. szeptember 13. 11:28

Egyre több magyar venne elektromos autót

Az autóvásárláson gondolkodó magyarok 29 százaléka már elektromos autót venne – derül ki az E.ON és a KantarEMNID legutóbbi közös, reprezentatív közvéleménykutatásából. A magyarok Európa élmezőnyében vannak az elektromosautó-vásárlási szándékot illetően.

2019. szeptember 12. 09:43

A Fujitsu bemutatta közlekedési fejlesztéseit a berlini Shift AUTOMOTIVE konferencián

A Fujitsu - ma bemutatott - „Future Mobility Accelerator” jövőképe a gépjárműtechnológia innovációit hasznosítva támogatja az ENSZ 17 fenntartható fejlődési célkitűzésének1 megvalósulását – és pragmatikus, gyakorlatias lehetőségekkel, kisebb környezetterhelés mellett segíti a mobilitást a jövő városi környezetében.

2019. szeptember 11. 15:40

A V4 Future Sports Festival döntőjének mezőnye

Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Fortnite, Gran Turismo, FIFA, NBA2k20, Tekken - különféle játékokban mérhetik össze erejüket a több mint 110 millió forint összdíjazású tornán az e-sport világ profi és amatőr szereplői.  A szeptember 21-22. között a budapesti Hungexpón megrendezett eseményen az izgalmas kiállítások mellett VR-állomások, szimulátorok, és youtuber színpad várja az érdeklődőket.   

2019. szeptember 10. 16:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás