Élethű 3D képek kétdimenziós tartalomból, érintőképernyős távirányító

forrás Prim Online, 2010. január 10. 13:49

A Samsung Electronics bemutatta LED háttér-világítású televízióinak legújabb generációját, mely magában foglal egy  3D processzort is.

A 9000-es széria elnyerte a 2010-es CES „Best of Innovations” díját. A LED TV paletta nyolc terméksorozatot és 19”-tól 65”-ig terjedő képernyőválasztékot foglal magában.


Az idei év prémium LED TV sorozatai – a 7000, 8000 és 9000 – mind rendelkeznek a Samsung által szabadalmaztatott beépített 3D processzorral és emitterrel, amely lehetővé teszi többféle 3D szabvánnyal való kompatibilitást, beleértve a HD-ready és Full HD minőséget és a “Blu-ray 3D” szabványt. A 3D Blu-ray lejátszó (BD-C6900) mellett a Samsung így egy teljes tv-termékskálát kínál az otthoni 3D házimoziélmény megteremtéséhez. Azért, hogy a hagyományos tévéműsorokat is 3 dimenzióban lehessen élvezni, a Samsung 3D processzora konvertálótechnológiával rendelkezik, amely a kétdimenziós tartalmat azonnal 3 dimenzióssá alakítja, számítógép nélkül. Be lehet állítani a mélység szintjét és a világosságot egy élő focimeccshez is, ezáltal a mérkőzés részeseinek érezhetjük magunkat. És mindezt a teljes színskála megjelenítése mellett élvezhetik a nézők, ami egy eddig még nem látott csodálatos élményt teremt.

A beépített Enthernet-, illetve az előkészített vezeték nélküli kapcsolat kiszolgálja a vásárlók “tartalom határok nélkül” igényeit. Az Internet@TV megoldás már tartalmaz olyan Samsung alkalmazásokat, mely segítségével elérhető több internetes tartalomszolgáltató oldala.A Samsung prémium LED televíziói ötvözik a local dimming-es direkt LED megvilágítás és az oldalsó megvilágítás előnyeit. Ez a technológia biztosítja a tökéletesen mélyfekete árnyalatok  és a vibráló színek megjelenítését még jobb kontrasztarány mellett.

A Samsung még keskenyebb szegélyű, szálcsiszolt kávájú készülékeket mutatott be ezüst- és fekete színben. A Samsung emellett megalkotott egy új négylábú állványt is, mellyel a televízió még inkább bútorra hasonlít.

Atelevíziók az EnergyStar 4.0-nak is megfelelnek.A Samsung által kifejlesztett érintőképernyős távirányító használata rendkívül egyszerű, könnyű vele eligazodni a beállításokon és alkalmazásokon. Az integrált Wi-Fi és infravörös kapcsolaton keresztül érintőgombok és QWERTY billentyűzet segítségével irányíthatjuk a televíziót és a többi kapcsolódó audiovizuális eszközünket. Magán az eszközön is nézhetünk adást, így amíg egy blu-ray film látható a nagyképernyőn HD minőségben, a távirányítón belenézhetünk kedvenc csapatunk mérkőzésébe (csak a 9000 sorozatnál). Böngészhetünk rajta keresztül zenét, képeket vagy videókat, egyenesen az otthoni számítógépünkről a DLNA segítségével, így a tárolt tartalmakat a televízión is le lehet lejátszani.

Kulcsszavak: Samsung televízió CES

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új fogyasztói elektronikai márkák a magyar piacon

Bővíti termékkínálatát Magyarországon az Elem6, a régió egyik jelentős forgalmazója. A vállalat saját elektronikai márkáit kínálja, jó ár-érték arányú termékeikre jellemző a magas minőség és a megbízhatóság. 

2023. június 5. 11:21

A Continental új gumiabroncsa minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas

A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt. A többszörösen díjnyertes elődmodell továbbfejlesztésével a Continental AllSeasonContact 2 néven eddigi legjobb egész évben használható abroncsát vezeti be a piacra, amely minden időjárási helyzetben kiváló vezethetőséget biztosít.

2023. június 2. 20:22

A virtuális valóság (VR) fitnesz új távlatokat nyit a mozgásban

A VR fitnesznek köszönhetően javul az állóképesség, az izomzat erősödik és kellő kitartással a mérleg is egyre kevesebbet mutathat.

2023. június 2. 14:06

Környezetvédelmi díjat kaptak az LG 2023-as OLED evo tévéi

Az LG Electronics (LG) 2023-as OLED evo tévéi megkapták a Carbon Trust*** CO2 kibocsátás csökkentéséről* és CO2 méréséről** szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a Société Générale de Surveillance SA (SGS) környezetvédelmi címkét**** is magáénak tudhatja. Az elismerésekkel az LG folyamatos ESG-erőfeszítéseit díjazták, amelyeket a gyártás során keletkező műanyaghulladék csökkentése érdekében tesz.

2023. június 1. 16:59

Új okosóra a Huawei magyarországi kínálatában

Új okosórával bővül június 1-jétől a Huawei magyarországi kínálata: a HUAWEI WATCH GT 3 SE a sorozat eddigi legkisebb súlyú készüléke, amely sport- és fitnesz funkciók széles választékát nyújtja, és akár két hetes folyamatos használatot tesz lehetővé. Az okosóra kompatibilis Android és iOS-készülékekkel, a felhasználók egyszerűen indíthatnak és fogadhatnak hívást az eszközzel, amely gyorstöltéssel is tölthető.

2023. június 1. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39