Ingyenes mobiltelefonálás házi GSM-adótoronnyal

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 11. 09:15

A hagyományos vezetékes telefonhoz internetalapú hangátviteli szolgáltatást (VoIP) biztosító YMax amerikai vállalatnak már a mobiltelefon-költségek csökkentésére is van megoldása.

A neten telefonálók körében ismert magicJack USB-adaptert egy miniatűr "GSM-adótoronnyal" egészítették ki, amely lehetővé teszi, hogy a szélessávú internetkapcsolattal rendelkező számítógéphez kapcsolva, mintegy 278 négyzetméteres területen a mobilszolgáltatók tornyait kikerülve lehessen ingyen, vagy a mobildíjak töredékéért telefonálni. Egyelőre még nem tudni, hogy a mobilszolgáltatók és a Szövetségi Távközlési Bizottság (FCC) miként vélekedik a Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai vásáron (CES) bemutatott eszköz törvényességét illetően. Dan Borislow, az YMax alapítója szerint tevékenységük legális, mert az otthoni, kis hatósugarú vezeték nélküli rendszerekhez nem szükséges hatósági engedély.

 A magicJack rendszeréhez hasonló beltéri jelerősítőket a bázisállomások forgalmának csökkentésére egyébként a mobilszolgáltatók is kínálnak komplett rendszerben elsősorban árnyékolt belső terekre, például forgalmas üzletközpontokba, irodákba.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27