Lézerprojektor, set-top box és e-mail szervező a CES idei díjazottjai

Milkovits Gábor, 2010. január 11. 10:44

A Las Vegas-i CES 2009 elektronikai kiállítás záróakkordjaként máris díjakat osztottak több terméknek, így egy kisméretű hordozható lézeres projektor, egy internet tévés set-top box és egy mobiltelefonos e-mail kapcsolatszervező alkalmazás vannak az idei első győztesek között.

A kiállítás alatt élő internetes közönségszavazás győztese a Microvision SHOWWX Laser Pico Projector lett. A nagyjából kártyacsomagnyi méretű készülék mindenféle felületre viszonylag jó minőségű képet tud vetíteni, további nagy előnye pedig, hogy mobiltelefonhoz, hordozható médialejátszóhoz vagy laptophoz is gond nélkül csatlakoztatható. A mini-projektort a Vodafone spanyol leányvállalata már forgalmazza is, a Nokia N97 mobiltelefonnal együtt, 289 eurós áron.

A másik győztes a Boxee Box elnevezésű termék lett, egy olyan tévés set-top box, amely számítógép nélkül képes az internetes tv-adásokat és mozgóképes tartalmakat a televízió képernyőjén megjeleníteni. A doboz segítségével emellett közvetlenül, egy gombnyomással elérhetők olyan webes szolgáltatások is, mint a közösségi oldalak, vagy a YouTube. A készüléket a CES közönsége helyben választotta legjobbnak 9 másik eszköz előtt.

A CES rendezői az idén újdonságként a mobiltelefonos alkalmazások körében is versenyt hirdettek. Ennek győztese online szavazás eredményeként a Gwabbit lett, amely automatikusan logikus rendszerbe rendezi a mobiltelefonos email partnerek különféle adatait. A közönség helyben a Clixtr mobiltelefonos fotómegosztó programot ítélte a legjobbnak.



 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05