Az LG 20 százalékkal kívánja növelni mobiltelefon eladásait

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 14. 08:25

A dél-koreai LG Electronics, a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-készülék gyártója az idén 20 százalékkal tervezi növelni eladásait, és nagy reményeket fűz az Android operációs rendszerhez "okostelefon" termékpalettájának bővítésében.

A dél-koreai vállalatnak viszonylag gyenge induló pozíciója miatt kemény ellenfelekkel, az Apple, Research In Motion és Nokia vállalatokkal kell majd szembenéznie 2010-ben az okostelefonok rohamosan bővülő világpiacán.

 Az LG az idén 140 millió mobiltelefont tervez értékesíteni a tavalyi 117 millió után, ami 10 százalékos világpiaci részesedést biztosított számára. Az LG főként funkciógazdag telefon-típusokkal célozta meg az alacsonytól a felső kategóriáig terjedő piaci szegmenseket, de elhanyagolta az okostelefonok piacát, ahol főként az operációs rendszerek és a rajtuk futtatható szoftverek állnak harcban egymással.

 "Pusztán készülékekre alapozva nem tudjuk fenntartani üzleti forgalmunkat" - mondta Skott Ahn, az LG mobil kommunikációs üzletének elnök-vezérigazgatója egy sajtókonferencián. "Olyan rendszert kell felépítenünk, amely lehetővé teszi az együttműködést a felhasználók, a szolgáltatók és a szoftverfejlesztők között." Az elnök kijelentette, hogy az LG nem tervezi saját operációs rendszer kifejlesztését.
 Az LG 2012-re kétszámjegyű százalékos piaci részesedést kíván kivívni magának az okostelefonok piacán.

 A finn Nokia és a dél-koreai Samsung mögött a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártója, az LG az idén mintegy 20 okostelefon modellt mutat be és ezeknek több mint a fele a Google Android operációs rendszerével fut majd. A Google által nemrégiben bemutatott Android operációs rendszer szilárdan megvetette a lábát a mobiltelefon-forgalmazók körében, mivel a Nokia kivételével minden gyártótól támogatást kapott.

 Az LG tavaly februárban írt alá megállapodást a Microsofttal arról, hogy a Windows Mobile lesz az általa gyártott okostelefonokban alkalmazott fő operációs rendszer. Skott Ahn nem közölte milyen arányban szerepelnek majd Windows Mobile operációs rendszert alkalmazó készülékek 2010-es termékpalettáján, rámutatott azonban arra, hogy "az a tény, hogy több Android modellünk lesz az idén, nem csorbítja együttműködésünket a Microsofttal".

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05