875 százalékkal magasabb az Intel nettó bevétele

Kiss Ádám Zoltán, 2010. január 17. 20:25

A processzorgyártó extra sikeres negyedévet tudhat maga mögött, és 2010-nek is remek kilátásokkal indul neki, ami a PC szektor válságának végét jelzi.

Az Intel most közzétett eredményei szerint a nettó bevétel elképesztő mértékben, 875 százalékkal nőtt, és elérte a 2,3 milliárd dolláros szintet az egy évvel ezelőtti negyedévhez képest. A vállalat teljes bevétele is jelentős mértékben, 28 százalékkal emelkedett, így 10,6 milliárd dollárt tett ki a legutóbbi negyedévben. Mindez azt jelenti, hogy az egyébként kedvező Wall Street-i kilátásokat is jóval felülmúlták, és az elemzők által várt 30 helyett 40 cent nyereséget fizethetnek részvényenként. Az előző év utolsó negyedévének tükrében ez tízszeres növekedést jelent, amire nem lehet panasza az Intelnek. A siker mögött a termékskála megújítása mellett az Atom processzorok vártnál is nagyobb sikere áll. Az eredetileg netbookokba szánt, ám később az asztali gépekbe is utat találó kis energiaigényű és olcsón gyártható magok és a kiegészítő alaplapi lapkakészletek értékesítései 167 százalékkal emelkedtek. Ez azt jelzi, hogy az Atom megjelentetése, mely még a válság előtt történt, akaratlanul is tökéletes időzítésnek bizonyult, hiszen így a kisebb vásárlóerővel bíró felhasználók ahelyett, hogy lemondtak volna a hardver vásárlásról, olcsó, nagy haszonnal gyártható Intel termékekre épülő eszközöket választottak, és ezek profitja kivédte a drága asztali processzorok iránti igény megcsappanását.

Kulcsszavak: Intel +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08