A Google hivatalosan még nem jelentette be távozását Pekingben

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 18. 09:46

Még nem érkezett hivatalos bejelentés a kínai kereskedelmi minisztériumba (MOC) arról, hogy a Google el kívánja hagyni az országot - tájékoztatott a tárca szóvivője.

"Mindeddig a MOC és a fővárosi kormányzat kereskedelmi bizottsága nem kapott jelentést arról, hogy a Google kivonná befektetését Kínából, vagy elhagyná a piacot" – közölte sajtótájékoztatóján Jao Csien (Yao Jian).

 Jao az alkalmat megragadva emlékeztetett arra, hogy Kínában a reform és nyitás politikájának köszönhetően a beruházási körülmények jelentősen javultak és Kína továbbra is egészséges körülményeket kíván biztosítani a külföldi befektetők számára.

 "A külföldi üzleti vállalkozásoknak - beleértve a Google-t is - ugyanakkor tiszteletben kell tartaniuk a vendéglátó ország törvényeit és rendelkezéseit, hagyományos kultúráját és a politikai irányait, valamint a köz érdekét" - húzta alá a szóvivő, aki még leszögezte: a Google esetleges kivonulása nem fogja veszélyeztetni a kínai-amerikai kereskedelmi kapcsolatokat.

 A nyilatkozatra azt követően került sor, hogy a kínai piacon 2006 óta jelenlévő Google korábban közleményben hozta nyilvánosságra: fontolóra veszi a Google.cn szolgáltatás megszüntetését és kínai irodáinak bezárását. A nyilatkozat szerint erre a kormánnyal fennálló - kötelező tartalomszűrés miatti - nézeteltérése, és a Google szolgáltatásai elleni ismeretlen eredetű támadások miatt kerülhet sor.
 

Kulcsszavak: Google Kína jog cenzúra

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05