Maga az AMD-menedzser sem venne AMD-gépet

Genda Csongor Zoltán, 2010. január 18. 15:50

A napokban fény derült egy korábbi magas rangú AMD-vezető pár évvel ezelőtti kijelentésére, miszerint ő sosem venne magának a cég termékeiből összeállított számítógépet.

"Ha teljesen objektívek lennénk, akkor nem használnánk AMD-rendszereket. Én magam sosem vetemednék arra, hogy egy ilyen PC-t megtűrjek a privát szférámban"- mondta még 2004-ben eme súlyos szavakat a csipgyártó akkori alelnöke, Henri Richard. A dolog pikantériája viszont, hogy ez az információ nem a vállalatközeli forrásokra hivatkozó pletykalapokban, hanem az Intel amerikai versenyjogi hatóság elé terjesztett jelentésében olvasható. A dokumentumból azonban nem derül ki, hogy a fentebbi kritikát megfogalmazó menedzser milyen kontextusban tette ezt a kijelentést, és milyen termékekre utal.
Az elemzők szerint nem véletlen, hogy a vezető processzorgyártó most hozta nyilvánosságra az AMD-vezető bíráló szavait, ugyanis a cég feltehetőleg ezzel akarja védeni magát és termékeit az újabb versenyfelügyeleti eljárásokban, és rá akar mutatni arra, hogy az AMD nem az állítólagos Intel-machinációk révén nem tud nagyobb piaci részesedéshez jutni.
 

Kulcsszavak: AMD Intel +céginfo

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48