Fizetős lesz a New York Times online kiadása

Milkovits Gábor, 2010. január 21. 08:18

A New York Times bejelentette, hogy elszánta magát a nagy lépésre, és így a komolyabb napilapok közül elsőként jövőre fizetőssé teszi internetes kiadását.

A lapkiadók régóta beszélnek egy ilyen forgatókönyvről, mivel az ingyenes, reklámokból fenntartott online híroldalak és elektronikus újságok egyre komolyabb mértékben elszívják az olvasóközönséget a nyomtatott orgánumoktól. A kisebb példányszám miatt a hirdetők sem hajlandóak már annyit fizetni, mint korábban, az online kiadások reklámbevételei pedig nem pótolják a kiesést. Egyes lapok, mint például a Wall Street Journal, előrelátóan kezdettől csak pénzért tették elérhetővé internetes verzióikat, ez azonban inkább csak a szűkebb, fizetni is hajlandó célközönségre fókuszáló lapok esetében vált be. A nagyobb újságok viszont eleve nem engedhették meg maguknak, hogy ne legyenek jelen a világhálón és így átengedjék a terepet az új elektronikus sajtónak.

A New York Times egyelőre óvatosan szeretné bevezetni az új üzleti modellt: az olvasóknak csak akkor kellene majd fizetni, ha egy hónapban az előre meghatározott számú ingyen olvasható cikknél többet szeretnének elolvasni. A lapkiadó tisztában van vele, hogy a lépéssel drámai módon fog csökkenni olvasóinak száma: a neves újságot jelenleg mintegy 20 millióan olvassák a világhálón. A nagy kérdés persze az, hogy a hagyományos sajtó képes lesz-e elég előfizetőt toborozni a neten, vagy pedig az emberek inkább az ingyenes hírblogokhoz és az olyan másodlagos forrásokhoz fordulnak-e majd a hírekért, mint például a Google News.

Kulcsszavak: újság

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évi kétmillió mérés az NMHH független netsebességmérő oldalán

Ha az internetsebességünk rendszeresen elmarad a szolgáltató által garantált értékektől, érdemes a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)  mérőszolgálatához fordulnunk. A Szélessáv.net oldalon elérhető internetsebességmérő most megújult, pontosabban dokumentált mérési jegyzőkönyvvel segíti a fogyasztó védelmét. Az elmúlt évben a külső felhasználók több mint kétmillió mérést végeztek el a független hatósági felületen.

2021. október 21. 15:38

Bemutatja 10 Gbit/s sávszélességű lakossági szolgáltatását a DIGI

A DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

2021. október 19. 18:42

A 3G küszöbön álló búcsúja során a hírközlési hatóság a fogyasztók védelmére összpontosít

A mobiltelefon-hálózatokban használt 3G-technológia felett eljárt az idő, lassú, drága és nem hatékony – ezt erősítették meg a mobilszolgáltatók és az állami szereplők is a 3G jövőjéről szervezett konferencián csütörtökön. A kivezetés időpontjáról a szolgáltatók döntenek, a hatóság célja a fogyasztók védelme, a tudatos döntésekhez szükséges információ biztosítása – mondta Kollár Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakértője.  

2021. október 1. 18:52

A szolgáltató folyamatosan bővíti és fejleszti vezetékes hálózatát

A Vodafone tavaly augusztusban bejelentett 1 Gigabit sebességű internetszolgáltatása mára meghaladta a 1,5 millió végpontok számát Magyarországon. A szolgáltató a vezetékes szolgáltatások (TV, internet, vezetékes telefon) piacára lépése óta szüntelenül dolgozik a stabilitás és az élmény javításának érdekében.

2021. augusztus 31. 19:46

A Huawei új technológiájával sokkal gyorsabban juthat el a szélessávú internet minden otthonba

A Távközlési Világnap keretében olyan új technológiát mutatott be a Huawei Technologies Hungary a győri Széchenyi István Egyetemen, amellyel az eddigieknél sokkal gyorsabban juthat el a szélessávú internet a háztartásokba. 

2021. május 14. 13:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20