Az illegális felhasználásokat kiszűrő internetes programokat fejlesztett ki a francia hírügynökség

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 21. 08:45

Az Agence France Presse (AFP) hírügynökség internetes programokat fejlesztett ki a hír-, videó- és fotószolgáltatásai illegális felhasználásának kiszűrésére a világhálón.

A hírügynökség szerdai közleménye szerint az AFP számára életbevágóvá vált az olyan technológiai eszközök beszerzése, amelyekkel az interneten követni tudja, hogyan használják fel szolgáltatásait, valamint biztosítani tudja partnerei jogainak védelmét, miután az általa kínált tartalmak felhasználása a világhálón időként a szerzői jogok megsértésével történik.

"Szerzői jogaink védelme elengedhetetlen a médiapiacon jelenleg zajló forradalomban. Ezekkel az új programokkal nyugodtabban nézünk az előttünk álló kihívások, nevezetesen az olyan új típusú médiumok, mint a közösségi oldalak és a blogok egyre nagyobb térnyerése elé" - hangsúlyozta Erik Monjalous, az AFP kereskedelmi és marketingigazgatója.

Az illegális felhasználások kiszűrésére a hírügynökség három programot fejlesztett ki.

A Californien Attributor által egy exkluzív kereskedelmi szerződés keretében kifejlesztett Fair Share Guardian elnevezésű program a hírek azonnali felhasználását követi a világhálón. Egy másik, a Textguard által kidolgozott alkalmazás az elmúlt években kínált, de az interneten továbbra is fellelhető tartalmakat ellenőrzi. A harmadik, a Mecom alkalmazása pedig a fotókat tudja azonosítani a világhálón.

A kereskedelmi vezető szerint ezekkel a programokkal az AFP a kínált tartalmak felhasználását is jobban tudja kiértékelni, hogy a megrendelők igényei szerint folyamatosan javítson a szolgáltatásain, például a multimédia területén.

Kulcsszavak: újság média

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egymillió oktatási intézmény internethozzáférését térképezték fel az Ericsson segítségével

Egy évvel azután, hogy az Ericsson globális partnerségre lépve támogatni kezdte a Giga Kezdeményezés elnevezésű, az iskolai internetellátottságot feltérképező programot, mérföldkőhöz érkezett a közös munka, hiszen világszerte egymillió iskola internet hozzáférési lehetőségeit sikerült már felmérni.

2021. november 4. 21:25

Évi kétmillió mérés az NMHH független netsebességmérő oldalán

Ha az internetsebességünk rendszeresen elmarad a szolgáltató által garantált értékektől, érdemes a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)  mérőszolgálatához fordulnunk. A Szélessáv.net oldalon elérhető internetsebességmérő most megújult, pontosabban dokumentált mérési jegyzőkönyvvel segíti a fogyasztó védelmét. Az elmúlt évben a külső felhasználók több mint kétmillió mérést végeztek el a független hatósági felületen.

2021. október 21. 15:38

Bemutatja 10 Gbit/s sávszélességű lakossági szolgáltatását a DIGI

A DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

2021. október 19. 18:42

A 3G küszöbön álló búcsúja során a hírközlési hatóság a fogyasztók védelmére összpontosít

A mobiltelefon-hálózatokban használt 3G-technológia felett eljárt az idő, lassú, drága és nem hatékony – ezt erősítették meg a mobilszolgáltatók és az állami szereplők is a 3G jövőjéről szervezett konferencián csütörtökön. A kivezetés időpontjáról a szolgáltatók döntenek, a hatóság célja a fogyasztók védelme, a tudatos döntésekhez szükséges információ biztosítása – mondta Kollár Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakértője.  

2021. október 1. 18:52

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

A magyar piacon  végzett átfogó kutatás alapján a Vodafone Magyarország új vezetékes szolgáltatásportfólióval várja új és meglévő ügyfeleit. A különböző internetezési és tartalomfogyasztási szokásokhoz igazodva a szolgáltató a megújult portfólió által korszerűbb, átláthatóbb és szélesebb körben képes kiszolgálni az ügyféligényeket. 

2021. szeptember 29. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12