Magyarországon is kaphatók az Intel új Core lapkáira épülö számítógépek

Széll Zoltán, 2010. január 21. 12:56

A két héttel ezelőtti bejelentést követően az Intel és partnerei Magyarországon is bemutatták a 2010-es, új Intel Core processzorcsaládot és az erre épülő, most bevezetett számítógépeket. A legújabb lapkák eddig páratlan fokú integrációt és teljesítményt biztosítanak a felhasználóknak, beleértve a noteszgépekbe, az asztali és beágyazott gépekbe szánt Intel Turbo Boost technológiát is. Olyan partnerek vonultatták fel már az új technológiával felszerelt gépeket, mint az Acer, Asus, Fujitsu, HP, Sony, FEFO, Albacomp, HRP Hungary és a CHS Hungary.

Az új Intel Core i7, i5 és i3 lapkák megjelenése egybeesik az Intel új 32 nm-es gyártási eljárásának megérkezésével, amelyet – a vállalat történetében elsőként – arra alkalmaz a cég, hogy azonnali teljesítéssel processzorokat állítson elő és szállítsa különböző árszinteken, már a HD grafikát is integrálva a CPU-kba. A lapkagyártás ilyen példátlan ütemű felfutása és innovációja az Intel tavaly év elején, egy globális gazdasági válság közepén bejelentett 7 milliárd dolláros befektetésének eredményét tükrözi.

„2010 nem is kezdődhetett jobban az iparág számára, de ami még ennél is fontosabb a felhasználók számára sem! Az Intel a processzorgyártás egy új korszakába lépett és partnereinknek köszönhetően, akik azonnal adaptálták az ipar legfejlettebb technológiáját, a fogyasztók a számítógépek olyan széles választékával találkozhatnak mostantól, amelyek gyorsabbak, ugyanakkor kevesebb energiát fogyasztanak és mindezt elérhető áron” – mondta Golubeff Róbert, az Intel Hungary Channel Business Development vezetője.

Az Intel most egyszerre több új platformot fedett fel, köztük több mint 25 processzort, lapkakészletet és vezeték nélküli adaptert, beleértve az új Intel Core i7, i5, i3 processzorokat, Intel 5-ös sorozatú lapkakészleteket és Intel Centrino Wi-Fi és WiMAX adaptereket, amelyek tartalmazzák az új Intel ’My WiFi’ képességeket. Több mint 400 noteszgép és asztali PC modell várható a gyártóktól ezekekre a termékekre építve, további 200 beágyazott eszköz mellett.

Az Intel díjnyertes Nehalem mikroarchitektúrájára alapozva ezek az új asztali, mobil- és beágyazott processzorok okosan nyújtanak nagy teljesítményt a zenék, játékok, videók, fényképek, közösségi hálózati és más igényes alkalmazások számára. Ezen túlmenően az ultravékony noteszgépek a vadonatúj 2010-es Intel Core processzorokkal a teljesítmény, stílus és hosszú akkumulátoros üzemidő egyensúlyát kínálják olyan vékony rendszerek számára, amelyek vastagsága kevesebb mint 25 mm.

Az új Intel Core i7 és Core i5 processzorok egyúttal rendelkeznek az Intel exkluzív Turbo Boost technológiájával, ami a teljesítmény adaptálását teszi lehetővé, így okosabbá válik a számítástechnika is. A Turbo Boost automatikusan növeli a teljesítményt a futtatott feladathoz igazítva, hogy azonnali gyorsulást biztosítson, amikor szükség van rá. Az Intel Hyper-Threading Technológia az Intel Core i7, i5 és i3 processzorokban is elérhető és jobbá teszi a többfeladatos munkavégzést azáltal, hogy minden egyes CPU mag több szálat futtathat, ami lenyűgöző válaszképességet és nagyszerű teljesítményt eredményez.

Kulcsszavak: Intel processzor notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Cyber Signals: egyre több kibertámadás éri a sporteseményeket és helyszíneiket

A sport– és szórakoztató rendezvények gördülékenyebb és kényelmesebb lebonyolításához egyre több digitális szolgáltatást vesznek igénybe a helyszínt biztosító intézmények és a szervezők. Emiatt megnőtt a háttérinfrastruktúrák sérülékenysége, kedvező célpontot kínálva a kiberbűnözőknek. A Cyber Signals ötödik kiadása arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen sokrétű kiberbiztonsági előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a rendezést vállaló intézmények infrastruktúrája mellett a sportolók, sportszövetségek és szponzorok, valamint a rendezvényeket látogató közönség adatai védve legyenek a kibertámadásoktól.

2023. szeptember 25. 20:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59