A Telenor nyerte a második szerb vezetékes távközlési koncessziót

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 25. 10:48

A norvég Telenor, 2002 óta a magyar Pannon 100 százalékos tulajdonosa nyerte a második szerb vezetékes távközlési koncessziót - közölte a szerb távközlési szabályozó hatóság, a RATEL.

A Telenor, amely 2006 nyara óta mobilszolgáltatóként is működik Szerbiában, 1,05 millió eurót ajánlott a koncesszióért. Csekély volt az érdeklődés a második szerb vezetékes szolgáltatói koncesszióra: a Telenor mellett csak a VIP Mobile, a Mobilkom Austria szerb leánycége adott be ajánlatot. A pályázati határidő tíz napja járt le.

 Az állami Telekom Srbija egyeduralmának megtörésére és a vezetékes távközlési szolgáltatás javítására a szerb kormány november végén pályázatot hirdetett egy második országos vezetékes szolgáltatói koncesszióra. A versenypályázatban nem adtak meg minimálárat. A vezetékes koncessziót tíz évre adják, a kiterjesztés lehetőségével. A szerb kormány olyan távközlési szolgáltatók jelentkezését várta, amelyek legalább egymillió előfizetővel és évi több mint 200 millió euró nyereséggel rendelkeznek.

 A távközlési miniszter szerint alapvető fontosságú, hogy a Telekom Srbija versenytársat kapjon, az alacsonyabb árak és a jobb szolgáltatás érdekében. A céget számos bírálat éri: egyes vidéki területeken még mindig nincs vezetékes telefonszolgáltatás, Belgrádban pedig olykor éveket kell várni a vezetékes telefon bevezetésére.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38