Kifizeti a MySpace az "elmaradt" jogdíjakat

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 26. 08:32

A MySpace közösségi oldal, amely már számtalan kezdő zenésznek segített karrierje elindításában, most több millió dollárral járul hozzá az "elmaradt" jogdíjakhoz.

Owen Van Natta, a közösségi oldal igazgatója elmondta, hogy a MySpace a SoundExchange zenei szerzői jogvédő egyesülettel kötött megállapodás alapján közel 25 ezer előadóművészt kíván megkeresni, akiknek a portál több mint 14 millió dollár kifizetetlen jogdíjjal tartozik. A művészek között ismertebb és kevésbé ismert előadók is vannak, sokan közülük viszont nem tagjai a szerzői jogvédő egyesületnek.

Van Natta a közösségi portál felületét kívánja felhasználni arra, hogy a SoundExchange - amely a jogtulajdonosok érdekében az internetes és műholdas rádióktól szedi be jogdíjakat - kapcsolatba léphessen az előadókkal. "Különben nehéz lenne az előadók értesítése, illetve az, hogy rávegyük őket az egyesület honlapján a regisztrálásra. Ugyanis a zenészek vagy nincsenek tisztában azzal, hogy jogdíjra jogosultak, vagy egyszerűen túl szépnek tartják ahhoz, hogy ez igaz legyen" - mondta Bryan Calhoun, az egyesület vezetője.

A Rupert Murdoch által alapított News Corporation részét képező MySpace zenei szolgáltatásával a felhasználók megoszthatják egymással kedvenc zenéiket. A közösségi oldal látogatói eddig mintegy 180 millió online hallgatható lejátszási listát készítettek, és ezzel a legnagyobb hirdetésekből finanszírozott zenei szolgáltatóvá léphettek elő.

Kulcsszavak: MySpace zene szerzői jog

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips bővíti a GO sport termékcsalád kínálatát

A Philips Sound 2022-ben bővíti sportfejhallgató sorozatát az egyedülálló "hibrid" Philips A7507-es valódi vezeték nélküli, ANC fülhallgató bevezetésével. Emellett a márka, első alkalommal, új kategóriaként a hordozható Bluetooth hangszórókat is felveszi a kínálatba az új Philips S4807-es és S7807-es modellek bevezetésével. 

2022. január 29. 13:20

Innovatív, olcsó és praktikus megoldás azoknak, akik haladni akarnak a korral

Az utóbbi évtizedekben az adathordozók elképesztő fejlődéstörténetet tudhatnak magukénak: a floppyn, a pen drive-on, a CD és DVD lemezen, a Blu-rayn keresztül számos változatát ismertük és használtuk. Ez azonban mind a múlté, ugyanis már nem használjuk a lemezlejátszásra alkalmas gépeinket. Mi a jövő? Magyarországra is berobbant a letöltőkártya, ami számos újszerű funkciója mellett a zeneiparban kiválthatja a CD lemezek kiadását is.

2022. január 29. 11:15

Vásárlási kisokos a Vaterától

Milyen jogai vannak a használt terméket interneten vásárló felhasználóknak? Elállhatunk-e a vásárlástól, ha magánszemélytől veszünk műszaki cikket? Eltérő-e ilyen esetben a garancia? Hogyan fizethetünk biztonságosan egy ismeretlen eladónak? A Vatera szakértői összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat az online piactereken való biztonságos vásárláshoz.

2022. január 29. 09:26

Valósággá vált az Ipar 4.0 a Boschnál Hatvanban

Önvezető járművek szállítják az alkatrészeket, a késztermékeket és a csomagolóanyagokat a Bosch két hatvani épülete között. Digitális, felhőbe integrált rendszer követi a termékek útját, automata jármű-beléptetés, speciális hordozható nyomtatók, valamint drónok is segítik a munkatársakat – a jövő logisztikai központja a Bosch hatvani telephelyén már valóság. A Connected Hubban már elindultak az automatizált járművek is, ezzel pedig teljessé vált az Ipar 4.0 koncepció megvalósítása. 

2022. január 28. 20:31

Beutatkozik a Philips Performance sorozata

A Philips TV 2022-ben felfrissíti sikeres Philips Performance sorozatát az új, nagyobb teljesítményű Philips 8807-es Ambilight TV és az új, többfunkciós Philips B8507 3.1 Dolby Atmos soundbar bevezetésével. Az új Philips TV és soundbar megjelentetése tovább erősíti a népszerű „The One” üzenetet, amely egyértelműen azonosítja a Philips Performance sorozat termékeit. Ezek a TV-k a prémium modellekhez hasonló teljesítményt, azok minőségi európai formatervezését és főbb funkcióit kínálják, mindezt középkategóriás, rendkívül versenyképes áron. 

2022. január 28. 19:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58