Kifizeti a MySpace az "elmaradt" jogdíjakat

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 26. 08:32

A MySpace közösségi oldal, amely már számtalan kezdő zenésznek segített karrierje elindításában, most több millió dollárral járul hozzá az "elmaradt" jogdíjakhoz.

Owen Van Natta, a közösségi oldal igazgatója elmondta, hogy a MySpace a SoundExchange zenei szerzői jogvédő egyesülettel kötött megállapodás alapján közel 25 ezer előadóművészt kíván megkeresni, akiknek a portál több mint 14 millió dollár kifizetetlen jogdíjjal tartozik. A művészek között ismertebb és kevésbé ismert előadók is vannak, sokan közülük viszont nem tagjai a szerzői jogvédő egyesületnek.

Van Natta a közösségi portál felületét kívánja felhasználni arra, hogy a SoundExchange - amely a jogtulajdonosok érdekében az internetes és műholdas rádióktól szedi be jogdíjakat - kapcsolatba léphessen az előadókkal. "Különben nehéz lenne az előadók értesítése, illetve az, hogy rávegyük őket az egyesület honlapján a regisztrálásra. Ugyanis a zenészek vagy nincsenek tisztában azzal, hogy jogdíjra jogosultak, vagy egyszerűen túl szépnek tartják ahhoz, hogy ez igaz legyen" - mondta Bryan Calhoun, az egyesület vezetője.

A Rupert Murdoch által alapított News Corporation részét képező MySpace zenei szolgáltatásával a felhasználók megoszthatják egymással kedvenc zenéiket. A közösségi oldal látogatói eddig mintegy 180 millió online hallgatható lejátszási listát készítettek, és ezzel a legnagyobb hirdetésekből finanszírozott zenei szolgáltatóvá léphettek elő.

Kulcsszavak: MySpace zene szerzői jog

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Új közösségi platformmal hóditja meg a magyar milliárdos vállalkozó a világot

2004-ben költözött Írországba, majd a világ számos pontján is élt Joe Bitter, vagyis Bitter József. A 76 országban működő E-commerce vállalkozásairól ismert magyar származású üzletember korai kriptovaluta portfóliójával emelte új dimenzióba a karrierjét. Noha a vállalkozó ma már elégedetten dőlhetne hátra, Bitter Józsefnek mégis van egy szívügye: szeretne luxustermékeket elérhetővé tenni a vásárlók legszélesebb körének, és egyben a legmagasabb profitot garantálni az eladóknak, ezért egy új elveken működő közösségi platformot fejlesztett ki.

2023. szeptember 23. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59