Kifizeti a MySpace az "elmaradt" jogdíjakat

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 26. 08:32

A MySpace közösségi oldal, amely már számtalan kezdő zenésznek segített karrierje elindításában, most több millió dollárral járul hozzá az "elmaradt" jogdíjakhoz.

Owen Van Natta, a közösségi oldal igazgatója elmondta, hogy a MySpace a SoundExchange zenei szerzői jogvédő egyesülettel kötött megállapodás alapján közel 25 ezer előadóművészt kíván megkeresni, akiknek a portál több mint 14 millió dollár kifizetetlen jogdíjjal tartozik. A művészek között ismertebb és kevésbé ismert előadók is vannak, sokan közülük viszont nem tagjai a szerzői jogvédő egyesületnek.

Van Natta a közösségi portál felületét kívánja felhasználni arra, hogy a SoundExchange - amely a jogtulajdonosok érdekében az internetes és műholdas rádióktól szedi be jogdíjakat - kapcsolatba léphessen az előadókkal. "Különben nehéz lenne az előadók értesítése, illetve az, hogy rávegyük őket az egyesület honlapján a regisztrálásra. Ugyanis a zenészek vagy nincsenek tisztában azzal, hogy jogdíjra jogosultak, vagy egyszerűen túl szépnek tartják ahhoz, hogy ez igaz legyen" - mondta Bryan Calhoun, az egyesület vezetője.

A Rupert Murdoch által alapított News Corporation részét képező MySpace zenei szolgáltatásával a felhasználók megoszthatják egymással kedvenc zenéiket. A közösségi oldal látogatói eddig mintegy 180 millió online hallgatható lejátszási listát készítettek, és ezzel a legnagyobb hirdetésekből finanszírozott zenei szolgáltatóvá léphettek elő.

Kulcsszavak: MySpace zene szerzői jog

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stresszmentes szilveszter kutyáknak!

Itt a megoldás ami elsimíthatja a pirotechnikai szerelmesei és a kutyatartók közti ellentétet. Úgy is mondhatnánk: a csendes tűzijáték a kutyát se zavarja. És persze van egy jó tanácsunk az ismert és kedvelt kutyaiskola vezetőjétől: azok a kutyák akiket be szoktak a viharban engedni a házba, nem akarnak „kifelé” menekülni – igaz ez a tűzijáték idejére beengedett kutyusokra is.

2020. november 30. 19:32

Kitárja kapuit az ELTE Informatikai Kar

December 3-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók az ELTE Informatikai Kar Nyílt napján tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, az ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt, illetve bepillanthatnak a hallgatói élet kulisszái mögé.

2020. november 30. 19:13

Mesterséges intelligencia segíti szűrni a korai tüdőrákot!

Már Magyarországon is mesterséges intelligencia segíti a tüdő daganatos elváltozásainak felismerését. Ezzel igen korai stádiumban diagnosztizálhatóvá válik a betegség, és jelentősen megnövekedik a páciensek túlélési esélye.

2020. november 30. 17:41

December 5-én idul a Razer európai versenysorozata

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája a Razer Invitational - Europe (RI-Europe) nevű, a maga nemében legnagyobb EU-beli nyílt bajnoksággal bejelentette globális esport sorozatának következő állomását.

2020. november 30. 16:19

Sztárok vallanak élőben a mesterséges intelligenciáról ma 18 órától

Először ül a virtuális kerekasztalhoz a világsztár Neil deGrasse Tyson, Stuart J. Russell, Tilesch György, Buzsáki György és Kishonti László. A sztárszakértők a Future Talks powered by MVM című ingyenes, online, interaktív talk show vendégei lesznek ma, november 30-án 18 órától. A különleges élő műsor angol és magyar nyelven is elérhető lesz, sőt, kérdezni is lehet tőlük az mvmfuturetalks.hu oldalon.

2020. november 30. 14:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás