Kifizeti a MySpace az "elmaradt" jogdíjakat

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 26. 08:32

A MySpace közösségi oldal, amely már számtalan kezdő zenésznek segített karrierje elindításában, most több millió dollárral járul hozzá az "elmaradt" jogdíjakhoz.

Owen Van Natta, a közösségi oldal igazgatója elmondta, hogy a MySpace a SoundExchange zenei szerzői jogvédő egyesülettel kötött megállapodás alapján közel 25 ezer előadóművészt kíván megkeresni, akiknek a portál több mint 14 millió dollár kifizetetlen jogdíjjal tartozik. A művészek között ismertebb és kevésbé ismert előadók is vannak, sokan közülük viszont nem tagjai a szerzői jogvédő egyesületnek.

Van Natta a közösségi portál felületét kívánja felhasználni arra, hogy a SoundExchange - amely a jogtulajdonosok érdekében az internetes és műholdas rádióktól szedi be jogdíjakat - kapcsolatba léphessen az előadókkal. "Különben nehéz lenne az előadók értesítése, illetve az, hogy rávegyük őket az egyesület honlapján a regisztrálásra. Ugyanis a zenészek vagy nincsenek tisztában azzal, hogy jogdíjra jogosultak, vagy egyszerűen túl szépnek tartják ahhoz, hogy ez igaz legyen" - mondta Bryan Calhoun, az egyesület vezetője.

A Rupert Murdoch által alapított News Corporation részét képező MySpace zenei szolgáltatásával a felhasználók megoszthatják egymással kedvenc zenéiket. A közösségi oldal látogatói eddig mintegy 180 millió online hallgatható lejátszási listát készítettek, és ezzel a legnagyobb hirdetésekből finanszírozott zenei szolgáltatóvá léphettek elő.

Kulcsszavak: MySpace zene szerzői jog

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Leginkább mobilról olvasunk híreket

A 15 és 40 év közöttiek közel száz százaléka netezik, azonban a 75 év felettiek közül kevesen – derül ki egy új dokumentumból, amit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa fogadott el e heti ülésén. A grémium több vidéki rádiós pályázatnál is eredményt hirdetett. 

2022. január 27. 18:11

A digitalizáció segítségével válnak akadálymentessé az írott szövegek

Látássérülteken segít egy szövegeket hangfájlokká konvertáló, magyar fejlesztésű program. A Dramatizált Elektronikus könyvszerkesztő és Hangoskönyv konvertáló (DEX) szoftver az Informatika a Látássérültekért Alapítvány legújabb innovációja.  Az előző verzióhoz képest a mostani fejlesztés képes a könyveket és egyéb papíralapú dokumentumokat, illetve szöveget tartalmazó képfájlokat és PDF állományok tartalmait felolvasható elektronikus fájl formátumba alakítani. A szoftver legfrissebb, 3.0-ás verziójának fejlesztéséhez a szervezet a 2020-as Vodafone Digitális Díj keretében nyert támogatást a Digitális Esélyegyenlőség kategória első helyezettjeként. A szoftver az INFOALAP weboldaláról ingyenesen tölthető le. 

2022. január 27. 16:37

Innováció az építőipari beruházások tervezésében

A Paulinyi & Partners Digital Solutions Kft. egyedi projektjével a tervezés teljes időtartamában képes segíteni a tervezők és a beruházó munkáját. A beruházás előkészítés és tervezéssegítő szolgáltatás fő célja a hatékonyságnövelés és a projektdöntések támogatása.

2022. január 27. 14:58

A Check Point Software 2022-es biztonsági jelentése

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta 2022-es biztonsági jelentését, mely bemutatja az általuk 2021 során tapasztalt legfontosabb támadási vektorokat és technikákat, kezdve az év eleji SolarWinds támadással, mely a kifinomultság és terjedés egy egészen új szintjét jelentette, egészen a decemberi Apache Log4j sérülékenységet kihasználó támadásokig

2022. január 27. 13:40

Digitális alkalmazásokat díjazott a Pénzügyminisztérium

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kárbejelentő alkalmazása, valamint a Billingo online számlázó nyerte el a Pénzügyminisztérium támogatásával meghirdetett elismerést, az Év technológiai megoldása díjat - jelentette be sajtótájékoztatóján Budapesten a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.

2022. január 27. 12:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58