Újabb biztonsági rés a Microsoft böngészőjében

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 27. 09:02

Az Internet Explorer (IE) böngészőprogramhoz múlt héten kiadott javítócsomag után újabb hibákat fedeztek fel a szoftverben. A felkészült hackerek ezeket kihasználva akár a megtámadott számítógép teljes adatmennyiséghez is hozzáférhetnek.

 A bostoni székhelyű Core Security Technologies múlt hét pénteken jelentette be, hogy egy sor újabb biztonsági hiányosságot fedezett fel a Microsoft böngészőjében. Jorge Luis Alvarez Medina biztonsági szakértő február másodikán, a Washingtonban megrendezésre kerülő Black Hat informatikai biztonsági konferencián kívánja bemutatni az IE legutóbb feltárt sebezhetőségével végrehajtható támadásokat.

 A Microsoft minden bejelentést komolyan vesz, arról azonban nincs tudomása, hogy az újabban felfedezett biztonsági hiányosságokra alapozva történt-e újabb támadás. "Az a legjobb védekezés, ha a felhasználók a böngésző legutóbbi, 8-as verziójára frissítenek, és bekapcsolják a Microsoft szoftverfrissítési szolgáltatását. Ezzel nem csak a böngésző használata, hanem az egész operációs rendszer is biztonságosabbá válik" - mondta a szoftvercég szóvivője.

 A Google január közepén jelentette be, hogy fontolgatja kivonulását Kínából, miután fény derült arra, hogy kínai IP-címmel azonosított számítógépes kalózok összehangolt támadást indítottak emberi jogi aktivisták és mintegy húsz vállalat postafiókja ellen. A sikeres támadást többek között az IE programhibája okozta, amely a Microsoft szerint csak a böngészőprogram "alacsony biztonsági szintjén" jelent veszélyt. A biztonsági szint emelésével azonban minden komolyabb támadás kivédhető - magyarázta a szoftvercég.

 A javítócsomagok kiadásáig a német és a francia kormány is azt javasolta, hogy aki teheti, az IE helyett használjon más böngészőt.


 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az e-mail használat a munkahelyen és a GDPR!

A legtöbb szervezet a mindennapi munka során az üzleti kapcsolattartásra elektronikus levelezést használ és ennek érdekében a munkatársak számára céges domain alatt postafiókot hoz létre.

2020. február 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás