3-3 új notebook/netbook a Samsungtól

Kovács Attila, 2010. január 28. 17:37

A Samsung Electronics mai budapesti sajtótájékoztatóján bemutatták az R szériás notebookok 6 új modelljét. A legújabb termékek közé tartozik az R580-as és az R530-as is. Az R580-asba épített Intel Core i5-430M processzor automatikusan odacsoportosítja az erőforrásokat, ahol azokra leginkább szükség van, így – legyen szó akár HD-videó készítéséről, digitális zeneszerkesztésről, fotószerkesztésről, vagy a legmenőbb PC játékok futtatásáról – a notebookkal minden korábbinál hatékonyabban, könnyebben végezhetőek multitask feladatok.

A modellek a Samsung új ’Touch of Color’ kristály dizájnjában készülnek, az elegáns, fényátmenetes külsőhöz egyéni mintázat társítható. Az ergonomikus stílus és a különleges érintésérzékelők (az R580-asnál például numerikus billentyűzet) még élvezetesebbé és hatékonyabbá teszik a használatot. Az R sorozat az opciók széles kínálatát nyújtja: 15,6 hüvelykes átmérőjű HD LED képernyők, 16:9-es képarány (HD-filmek vetítését és a játékokat egyaránt támogatja); legújabb NVIDIA GeForce videókártya 3D grafika. További jellemzők: USB sleep-and-charge port (R580), amelynek köszönhetően a hordozható meghajtók akkor is feltölthetők, ha a notebook ki van kapcsolva. Az AnyPC távoli elérése biztonságos, egy-kattintással kapcsolatot létesíthető az otthoni vagy az irodai PC-vel, így biztonságossá és egyszerűvé válik a fájlok mozgatása és megnyitása. A kiegészítő eszközök sorába tartozik a Phoenix FailSafe szoftvere is, mely képes nyomon követni az elvesztett készüléket. Az R-széria is megkapta a vezető környezeti és felhasználhatósági minősítést (TCO), és megfelel az ECO RoHS (veszélyes anyagok korlátozása) előírásainak is.

A Samsung netbook sorozatának legújabb darabjait (N150, N210, NB30) a maximális személyes szabadság jegyében tervezték. A három darabból álló kollekcióban 12 órás üzemidőt biztosít az N210-es és 8,5 illetve 11 órát az N150-es és az NB30-as. A készülékek az energiatakarékos LED kijelzőnek, az optimalizált processzor-teljesítménynek és a cég „Enhanced Battery Life” szabadalmának köszönhetően rendkívül energiatakarékosak. További jellemzők:
10,1 hüvelykes képátlójú, tükröződésmentes kijelző; integrált Easy Resolution Manager eszköz, amivel a képernyő felbontása könnyen módosítható (például, ha egy játékhoz vagy programhoz 1024x768 felbontásra van szükség). A netbookok beépített webkamerával is rendelkeznek, maximális használati komfortot és biztonságot nyújtanak, stílusosak és megbízhatóak a mindennapokban. Az N210-es modell különleges kristálymintázatú design-jával is felhívja magára a figyelmet, míg az N150 beépített forgópánttal rendelkezik, ami finom mozgást és minőségi csatlakozást biztosít. A sérülés- és karcolásmentes tok a fizikai károsodás kockázatát is csökkenti. Az NB30-nak kiemelkedő a strapabírása: rázkódásvédelemmel van ellátva. Az új netbookok az Intel legújabb – kifejezetten netbook használatra tervezett – Atom N450 processzorával rendelkeznek. Az N210, az N150 és az NB30 is megkapta a vezető környezeti és felhasználhatósági minősítést (TCO) és megfelel az ECO RoHS (veszélyes anyagok korlátozása) előírásainak. Az új netbookok higanymentes LED háttérvilágítású kijelzőjüknek köszönhetően jelentősen takarékosabbak elődjeiknél.

A termékek februártól a magyarországi üzletekben is kaphatók.

A tájékoztatón elhangzottak közül kiemelhetők: a Samsung a most piacra lépett notebookjaival/netbookjaival az első év vgén már domináns piaci szereplő szeretne lenni; az eszközök magyar kiosztású klaviatúrával vannak felszerelve; csak Intel processzoros berendezések jelennek meg; a Linux operációs rendszert a gépek nem támogatják; a kétirányú forgalmazás retail (februártól) és chanmnel (márcistól); a netbookokra 1 éves, a notebokkokokra pedig 2 éves a jótállás (a tartozékokra csak 1 év);  aszerviz6javítás központi helyen történik (Bp., IV.Árpád út 44-46); minden megyeszékhelyen is, összesen 24 szerviz áll netbook/notebook javítások rendelkezésére (átfutási idő max. 5 munkanap).
  
További információk:  http://www.samsungcomputer.com
 

Kulcsszavak: Samsung notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05