Google táblagépek Chrome platformon?

Milkovits Gábor, 2010. február 3. 06:59

A Google Chrome OS fejlesztőcsapata a napokban olyan tablet PC tanulmányokat tett közzé weboldalán, amik megerősíteni látszanak azokat a híreket, amelyek szerint a társaság az idei év slágertermékének ígérkező készülékekkel szándékozik előrukkolni.

A közzétett képek és videók tanúsága szerint a Chrome csapat többféle elképzelésben gondolkodik, amelyek között megtalálható az osztott képernyős vagy külön lebegő ablakos virtuális billentyűzet, a slideshow üzemmód, a külön alkalmazásvezérlő ablak, az oldalt elhelyezett böngészőfülek, illetve a felugró kontextuális menü is. A videók azt sugallják, hogy a Google emberei komplex érintésvezérlésű multitouch kezelőfelülettel látnák el a Chrome OS tablet verzióját, amely akár a megszokottnál nagyobb képernyőjű táblagépeken is jól funkcionálna.

Miközben a Google eredetileg a billentyűzetről vezérelt netbook-okra szabta a Chrome OS-t, szakértők szerint könnyen elképzelhető, hogy a web-alapú alkalmazásokra épülő operációs rendszer éppen a speciális, nagyközönségnek szánt táblagépeken lesz majd sikeres, amelyeket még a netbook-oknál is hangsúlyosabban használnak majd internetezésre, a szövegbevitel pedig még inkább háttérbe szorul rajtuk. Az egy ideje köztudott, hogy a Google még az idén előáll az operációs rendszer tablet változatával, a kérdés csak az, hogy tervez-e hozzá saját fejlesztésű készülékeket. A vállalat részéről mindenesetre mostanáig nem kommentálták az erről szóló híreket.

Kulcsszavak: Google Chrome Tablet PC

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

RAM-tippek a Kingstontól az ideális játékélményhez

A videojáték-ipar a 2000-es évek óta óriási fejlődésen ment át a digitális innovációknak köszönhetően. A gamerek ma már több mint 50 000 PC, konzol és egyéb más platform játékai közül válogathatnak (nem számítva a mobilos játékokat)*, ám a játékoknak nem csak a mennyisége, a minősége is egyre lenyűgözőbb. 

2021. október 17. 14:57

Messze nincsenek kihasználva az 5G lehetőségei

Messze nincsenek kihasználva az ötödik generációs hálózat adta lehetőségek, annak ellenére, hogy jelenleg a világon már 176 kereskedelmi 5G hálózat működik, amelyek több mint 500 millió előfizetőt szolgálnak ki – hangsúlyozta Ken Hu, a Huawei Technologies soros elnöke Dubaiban, a Huawei Global Mobile Broadband Forum 2021 konferencián. A vállalat vezetője szerint az 5G terjedését három fő terület, a virtuális és kiterjesztett valóság (VR, XR), az üzleti alkalmazások és a zöld fejlesztések emelhetik magasabb szintre.

2021. október 17. 13:05

Erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

Az államokhoz köthető összes kibertámadás több mint felét, 58 százalékát Oroszországból hajtották végre az elmúlt évben – ez derül ki a Microsoft legfrissebb, éves Digital Defense Report jelentéséből. A legtöbb kibertámadást azonban nem az államok, hanem a közönséges kiberbűnözők követik el, akik többnyire nem információt, hanem pénzt akarnak áldozataiktól, ezért leggyakrabban a kiskereskedelmi és a pénzügyi szektor szereplőit támadják. A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

2021. október 17. 10:08

Agresszív zsarolóvírus-taktikákról és tömeges jelszó-feltörő támadásokról számol be az ESET új vírusriportja

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit. Az ESET legújabb vírusriportja több aggasztó tendenciát is kiemel, köztük az egyre agresszívabb zsarolóvírus-taktikákat, az egyre intenzívebb brute-force támadásokat, valamint a gyakori, megtévesztő adathalász-kampányokat, melyek az otthonról dolgozókat célozzák.

2021. október 14. 12:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20